Milanović: Uputio sam poziv premijeru da sazovemo Vijeće za obranu

Predsjednik Zoran Milanović danas je u Delnicama, na svečanom obilježavanju 30. obljetnice osnutka Specijalnih postrojba Hrvatske vojske i Dana Zapovjedništva specijalnih snaga.

“Zadovoljan sam vježbom. Naši vojnici žive težak život, to su teške pripreme, poziv je fascinantan”, rekao je Milanović.

O sjednici Vijeća za obranu rekao je: “Ministar nije stigao jer imaju brifing u Vladi. Ja sam njegov vrhovni zapovjednik i dozvolio sam mu da ne ode u Bruxelles na sastanak čelnika NATO-a. Rekao sam načelniku da ode na taj brifing, sudjelovao je u radu Povjerenstva, o svemu sam obaviješten detaljno, danas sam uputio dopis premijeru da sazovemo Vijeće za obranu. Predložio sam svakako s obzirom na dinamiku i da je postupak već skoro gotov, danas je sazvao brifing pa zaključujem da je stvar gotova i da moramo sazvati Vijeće za obranu da donesemo stajalište.”

“Indikativno je da je to između dva kruga izbora. Ne vidim kakve efekte to može imati na izbore”, dodao je.



“U Zagrebu su izbori gotovi. Čestitam svima, ali to je prevelika prednost, jasno je da je Tomašević gradonačlnik. Tek u drugom krugu neću izaći za izbore”, istaknuo je.

“Mišljenje sudaca je dobro imati”, komentirao je današnju objavu Vrhovnog suda. “Ima drugačijih rješenja u Europi kao što je dokazala prof. Đurđević. Javni poziv je farsa. Treba dovesti bilo kakve snage izvana.”

Komentari