Milanović u Mostaru: Uzeti pravo narodu da bira svog predstavnika nije ispravno i nije pošteno

Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Nakon Viteza Predsjednik Zoran Milanović svoj je boravak u Bosni i Hercegovini u ponedjeljak nastavio u Mostaru gdje je stigao na poziv rektora sveučilišta, a najavljeno je da će nakon toga posjetiti i Ljubuški, Tomislavgrad te Livno.

Održao je sastanak s rektorom i prorektorima Sveučilišta u Mostaru, a potom i održao predavanje.

“Moja dužnost je kad vidim nešto što mi se ne sviđa, za što smatram da je protivno duhu i slovu, dobrim odnosima među dvije države da to i kažem”, rekao je Milanović.

“Ovo je hrvatsko sveučilište, ali je dobro da se tako ne zove. Neke stvari se ne trebaju izraziti riječima i slovima. Ono je i univerzalno sveučilište, jedino je sveučilište, nije univerzitet. Ima visoke ambicije, s obzirom na teške okolnosti u kojima radi, dobro surađuje s hrvatskom državom i to je dužnost, pa ako hoćete i pametna politika Hrvatske, da pomaže ovom sveučilištu”, rekao je Milanović.



“Međutim, postoje i identiteti. Vaš i identitet većine vas, moj identitet je hrvatski identitet. Da nije, ne bih se kandidirao za predsjednika. Da radim drukčije, radio bih protiv slova i Ustava hrvatske države”, rekao je Milanović.

U ovom trenutku hrvatski narod ne može izabrati svog člana Predsjedništva BiH, poručio je predsjednik.

Da bih glasao za manjine u Hrvatskoj, moram biti pripadnik te manjine. Analogija je ogromna. Ova je država zamišljena po modelu etničkog predstavljanja, kako je prije 15-ak godina rekao Haris Silajdžić. Dokle god je to sustav upravljanja, uzeti pravo tom narodu da bira svog predstavnika nije ispravno i nije pošteno, rekao je Milanović, prenosi N1.

Komentari