Milanović: Simbolično paljenje istospolnih partnera s udomljenim djetetom u Imotskom žalostan je, nehuman i posve neprihvatljiv čin

Goran Mehkek / CROPIX

Na karnevalu u Imotskom, u kojem je bilo i najviše djece, u nedjelju je spaljen istospolni par s djetetom. Da stvar bude još bizarnija, na čelu djeteta gay para bila je naslikana crvena zvijezda petokraka.

Cijeli događaj izazvao je žestoke reakcije u hrvatskoj javnosti, a osudio ga je i predsjednik Zoran Milanović.

“Simbolično paljenje istospolnih partnera s udomljenim djetetom u Imotskom žalostan je, nehuman i posve neprihvatljiv čin pod krinkom karnevalskih Bakovih svečanosti. Organizatori koji su upriličili taj sramotan događaj, pozivajući se pri tome na tradiciju, zaslužuju najoštriju osudu javnosti jer mržnja prema drukčijima, netolerancija i nehumanost nisu i neće biti hrvatska tradicija. Tražim njihovu javnu ispriku i reakciju nadležnih institucija, pogotovo što su događaj gledala brojna djeca i tako svjedočila širenju mržnje i poticanju nasilja.”



Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk najavio je i da će danas podnijeti kaznenu prijavu protiv organizatora karnevalske povorke u Imotskom.

Bauk podnosi kaznenu prijavu protiv organizatora povorke u Imotskom zbog spaljivanja lutke gay para

Komentari