MILANOVIĆ SE OBRUŠIO NA BANOŽIĆA: Odgovoriti Saboru i nazivati ga kao treću stranu je za promatranje, a Banožić predstavlja Hrvatsku prema prodavatelju, to je stvar manjka pameti

Predsjednik Zoran Milanović posjetio je KRAŠ u prigodi 110. obljetnice tvrtke. Nakon sastanka s članovima Uprave i Nadzornog odbora rekao je kako “ova firma može više”. Na pitanje je li vidio ugovore o nabavci Rafalea, kaže ne.

Nama je bitnije da to dobije Sabor, to je skupo, 20 posto skuplje. Tako da je to 200 milijuna eura manje za vojsku. Ali odgovoriti Saboru i nazivati ga kao treću stranu je za promatranje, a Banožić predstavlja Hrvatsku prema prodavatelju, to je stvar manjka pameti, rekao je Milanović.

– To je nezabilježen oblik prijezira i bezobrazluka u odnosu prema Saboru. Može puno toga, tako ga treba i tretirati. Saborski zastupnici su u moje vrijeme odlazili u nadzor SOA-e i tamo su čeprkali po telefonskim brojevima i utaživali žeđ za informacijama, da provjere prisluškuje li se i njih, Sabor je bitniji nego ja.

Ne može ministar ni premijer Saboru uputiti takvo pismo da je Sabor treća strana i da mora pitati francusku korporaciju za suglasnost.



O kupnji Bradleya

Plenković je rekao da ćemo dobiti još nešto, što, rabljeni karburator, cincilator, a ovo objašnjenje da to nije moj projekt -pa nije moj, ali nije ni njegov, to je projekt Hrvatske. I sad ćemo gledati ono što smo gledali u ratnim filmovima u boji – dakle, Bitka na Neretvi, Tito je srušio most zbog straha, neznanja, zbunjenosti, kasnije je prikazano da je srušio namjerno. Plenković je sad skoro srušio most, istaknuo je Milanović i rekao kako je to ozbiljan nemar u kojem će se na kraju dobiti dva čađava karburatora.

O Rusiji i Ukrajini

Može li Hrvatska slati vojnike, kaže ne samo da neće slati, nego će povući do zadnjeg vojnika. Načini i modaliteti postoje da se Ukrajina sačuva kao čitava država ili barem 99% i da joj se ekonomski pomogne, navodi.

Komentari