Milanović se nije rukovao s Brkićem i Reinerom

U 12 sati Kolinda Grabar-Kitarović posljednji je put kao predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga, uz tihi prijavak na terasi Ureda na Pantovčaku, pozdravila Počasno-zaštitnu bojnu i ušla u svečanu dvoranu, u kojoj je Zoran Milanović prisegnuo kao peti hrvatski predsjednik.

Uz Kolindu Grabar-Kitarović je bio i njezin suprug Jakov Kitarović.

VIDEO/FOTO Zoran Milanović položio svečanu prisegu: ‘Tako mi Bog pomogao!’



Osim Milanovićeve obitelji, koja je bila u prvom redu, te bivših predsjednika Stjepana Mesića i Ive Josipovića, na inauguraciji su bili premijer Plenković s potpredsjednicima vlade Davorom Božinovićem, Damirom Krstičevićevim i Predragom Štromarom (Zdravko Marić je na službenom putu).

Uz predsjednika sabora Gordana Jandrokovića bili su i potpredsjednici Milijan Brkić, Željko Reiner, Božo Petrov, Siniša Hajdaš Dončić i Furio Radin te predsjednik Vrhovnoga suda Đuro Sessa i načelnik Glavnog stožera general Mirko Šundov.

Nakon Milanovićevog kratkog govora, on je osobno pozdravljao prisutne koji su mu čestitali. Došavši do reda u kojem su sjedili potpredsjednici sabora, Milanović je ruku pružio Hajdašu Dončiću, Radinu i Boži Petrovu dok se sa Željkom Reinerom i Milijanom Brkićem nije rukovao. Sudeći po zbunjenom pogledu Milijana Brkića, on je ostao iznenađen što nije dobio ruku. Namjerno ili ga Milanović možda zbog uzbuđenja nije vidio?

Zanimljivo je i da je Brkić među prvima napustio Pantovčak, odmah iza Mesića, piše Index.hr.

Milanović: Molim vas zrno razumijevanja za buduće greške, bit će ih, ali neće biti namjerne

Komentari