Milanović se ispisuje iz SDP-a, znakovito poručio: Možete pogaziti tisuću ruža, ali proljeće će doći

Boris Kovacev / CROPIX

Glavni odbor SDP-a sastao se u subotu s glavnom temom donošenja izbornog programa za parlamentarne izbore, a na sjednicu je stigao i izabrani predsjednik Hrvatske Zoran Milanović koji u ponedjeljak istupa iz stranke.

SDP-ovci su ga pozdravili velikim pljeskom, a on je svima zahvalio i znakovito poručio: “Možete pogaziti tisuću ruža, ali proljeće će doći.”

Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, rekao je kako je SDP dao maksimalni doprinos da Milanović pobijedi.

“Nakon pobjede nismo čekali, oforimili smo centralni izborni stožer, imenovali koordinatore, započeli smo pregovore s potencijalnim koalicijskim partnerima. Budućnost je ugrožena lošim radom ove Vlade. Zauzeli smo generalni smjer: rast mirovina i rast plaća. Borba protiv korupcije i reforma pravosuđa. Želimo reformirati i zdravstveni i obrazovni sustav”, kazao je Bernardić podsjetivši da SDP ove godine slavi 30 godina postojanja.



“Po cijeloj zemlji ćemo predstavljati izborni program koji predstavljamo danas. Jedan jedini cilj bolji život građana naše zemlje. Duboke i brze promjene otvaraju mnoštvo izazova. Potrebe za korijenitim promjenama su hitne! Naš naglasak je na ekonomskom ratsu, demografska obnova… Više nitko ne vjeruje da je sadašnja vlast spremna voditi zemlju. Ljudi od parlamentarnih izbora očekuju samo jedno – promjene. Tri su ključna stupa: održivo gospodarstvo, pravedno i solidarno društvo, dostupna i učinkovita država”, poručio je Bernardić.

Nabrojio je i setove mjera za svaki stup – od smanjenja doprinosa za zdravstvo, povećanja mirovina, ukidanja poreza na kupnju prve nekretnine, sanacije zdravstvenog sustava, digitalizacije, većih kazni za korupciju…

“Izbori su pred nama, a Hrvatska pred nikad jasnijim izborom. Jedina velika koalicija koju prihvaćamo je s građanima naše zemlje. Mi smo jedina alternativa za promjene”, zaključio je Bernardić, piše RTL.

Komentari