Milanović razgovarao s predstavnicama socijalnih radnika

Foto: MORH/J. Kopi

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je u četvrtak s predstavnicama socijalnih radnika u njihovu položaju u Hrvatskoj, kao i o važnosti njihova rada za društvo budući da ne rade samo u sustavu socijalne skrbi nego i u brojnim drugim službama na državnoj i lokalnoj razini.

Po riječima sudionica sastanka, sustav socijalne skrbi u Hrvatskoj izrazito je centraliziran i treba ga mijenjati, odnosno decentralizirati i tako učiniti efikasnijim, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Očekuju veću podršku države

Socijalni radnici puno očekuju, poručile su, od novog Zakona o sustavu socijalne skrbi, ali i snažniju podršku institucija države za njihovu profesiju.

Na sastanku su sudjelovale predsjednica Hrvatske udruge socijalnih radnika i ravnateljica Doma za starije osobe Centar u Zagrebu Štefica Karačić, profesorica na Studiju socijalnog rada Pravnog fakulteta u Zagrebu Ana Opačić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zagreb Tatjana Štritof, direktorica razvoja nacionalnih programa SOS Dječjeg sela Hrvatska Gordana Daniel i ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Tuškanac Meri Gatin.



Komentari