Milanović priređuje prijem za ratne zapovjednike u Kninu, odlikovanja dijeli i u Sinju

Zoran Milanović Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH) Zoran Milanović u Kninu priređuje prijem za ratne zapovjednike iz Domovinskog rata na kojem će uručiti odlikovanja, a posjetit će i Sinj.

U Sinju će sudjelovati na svečanom otkrivanju portretnog spomenika akademskom kiparu Anti Župiću, a u Muzeju Sinjske alke uručit će odlikovanja umirovljenom brigadiru Dušanu Viri i posmrtno fra Frani Bilokapiću te će posjetiti selo Bitelić u općini Hrvace.

Zatim u sklopu dvodnevnog svečanog obilježavanja Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 26. obljetnice Vojno-redarstvene operacije (VRO) Oluja priređuje prijem za ratne zapovjednike iz Domovinskog rata na kojem će uručiti odlikovanja umirovljenom general-pukovniku Mladenu Kruljcu, umirovljenom general-bojniku Ivanu Kapularu, umirovljenom general-bojniku Jozi Milićeviću i umirovljenom brigadnom generalu Zvonku Peternelu te Vojnoj policiji HVO i Postrojbi za posebne namjene Ludvig Pavlović HVO.



Komentari