Milanović: Povjerenje u izborni proces mora biti čisto, bistro kao gorski potok

Boris Kovacev / CROPIX

Novi predsjednik Zoran Milanović na Pantovčaku u Vili Prekrižje primio je predsjednika Državnog izbornog povjerenstva Đuru Sessu koji mu je uručio Izvješće o konačnim rezultatima izbora za predsjednika Republike Hrvatske. Sessa je Milanoviću još jednom čestitao.

“Čast mi je i zadovoljstvo što vam mogu predati izvješće, ovo je samo mali papir iza kojeg stoji rad oko 70.000 ljudi koji su predano i savjesno odradili još jedne izbore”, rekao je Sessa.

Milanović je zahvalio članovima DIP-a na trudu i radu poručivši kako je jako važno da se rezultati izbora ne dovode u pitanje.

“Četiri tjedna mi traje prehlada. Hvala na trudu i radu i ovo što ste rekli je po meni jako važno, povjerenje u izborni proces mora biti čisto, bistro kao gorski potok, neokrnjeno, što je Hrvatska postigla u zadnjih 20 godina i ja se ne sjećam kada je ishod velikih izbora bio dovođen u pitanje od poražene strane. Ima dosta prigovora na izborni sustav i bit će ih uvijek. Naš je testiran laboratorijski i u praksi. Traje 20 godina, jedno je način izbora kao izborni model, a ovo drugo je kontrola izbora. Sjajno je da se u 9 sati navečer znalo tko je dobio izbore. Tko god da je dobio, ovaj put sam dobio ja. Dobro je naprosto za legitimitet i poštovanje u izborni proces, a to imamo. Hvala vam”, rekao je Milanović.



Komentari