Milanović ponovno po Plenkoviću, a otkrio je i detalj o napadu: Moja supruga je prošla tamo dvije minute prije napada

Screenshot

Zoran Milanović, predsjednik Republike, službeno je posjetio Međimursku županiju, a osim obilaska nekoliko institucija i tvornica posjetit će i romsko naselje Parag.

“Ponavljam predsjedniku Vlade pitanje da kojim sam ja to riječima i gestama 2016. citiram ga, posuo i zasijao sjeme mrženje”, rekao je predsjednik. Kazao je da će isto pitanje postaviti i sutra.

“Nije ovo prepucavanje, na dan napada na zgradu Vlade, nazvao sam premijera, ponudio suradnju, složio se s njim da nam ne treba sjednica VNS-a, da bi on mene u Bruxellesu sljedeći dan optužio da sijem mržnju”, kazao je.

Također se osvrnuo i na naapd na Markovom trgu te poručio: “Tko je javno rekao da zgradu vlade treba štititi, je li to relativizacija napada”.



Također je nadodao: “Ja sam snimku napada vidio odmah, to je napad na policajca” , rekao je dodavši da je trebalo objaviti snimku napada. No isto tako odbacio je Plenkovićeve izjave da on relativizira napada.

“Relativiziranje napada? Što uopće znači relativizirati, može još neki primjer od gospodina Plenkovića? To ništa ne znači u duhu i slovu hrvatskog jezika. Tko je javno rekao da zgradu vlade treba štititi, je li to relativizacija napada”, poručio je Milanović.

Naglasio je kako je snimku napada vidio odmah, “zato me još jednom čudilo što govori premijer”.

“To je bio napad na policajce. Ima elemenata terorizma, ali nije bilo organizirano”, tvrdi predsjednik koji je rekao i da je njegova supruga “prošla tamo dvije minute prije napada. To nisam rekao prije par dana”.

Također je naglasio da on hoće sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, ali kako zakon kaže, a ne komunikacijsku paradu na kojoj je pola HDZ-ovaca.

Osvrnuo se i na izjavu Plenkovića da bi ga mogao nazvati 54-godišnjim šmrkavcem, mene to ne vrijeđa. Ja sam stariji od njega tri godine, dosta iskusniji od njega.

Podsjetimo, Milanović je posljednji put pred novinare stao u subotu kada je nastavio sa žestokom prozivkom premijera Andreja Plenkovića. Iako mu istog dana uzvratio i premijer, Milanović se u nedjelju ipak suzdržao od odgovora čak i na društvenim mrežama.

Komentari