Milanović: Plenković je morao znati za istragu oko Janafa, jer je u pitanju ozbiljan skandal

Zoran Milanović/:Damir Spehar/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović ponovio je u utorak kako je premijer Andrej Plenković morao znati za istragu oko Janafa “jer je u pitanju ozbiljan skandal” ali i za istragu u slučaju Josipe Rimac, a poručio je i da nije provokator već da kao predsjednik Republike mora o tome govoriti.

“Premjer i ministar unutarnjih poslova moraju znati takve stvari”, ustvrdio je Milanović koji je sudjelovao u proslavi Dana Grada Bjelovara.

Kazao je kako on nije provokator već da kao predsjednik Republike mora o tome govoriti. “Ne mogu ministra i premijera privesti i uopće ga dobiti da razgovara sa mnom, da ga natjeram da prizna ali to su teme o kojima ja moram govoriti”, rekao je Milanović.

Istaknuo je i da SOA nije mogla znati da je bivši šef Janafa Dragan Kovačević pod istragom.



Milanović smatra da je premijer morao znati i za istragu protiv Josipe Rimac. “Naravno da je premijer morao znati da mu jedna istaknuta državna tajnica pustoši državni proračun i, prema onome što tvrdi DORH, krade novac. Ne može to premijer ne znati”, rekao je Milanović.

Kazao je kako je u tzv. Kovačevićevu klubu bio dva dana nakon potresa. “Ministri su tamo dolazili zna se u kakvom kontekstu. Zna se u kakvom kontekstu sam jako davno bio ja, praktički jednom kao predsjednik”, rekao je.

Upitan o performansu Dalije Orešković (SIP) i Marijane Puljak (Pametnko) koje su na mjestu Kovačevićevog Kluba u Slovenskoj danas izvjesile tablu s natpisom Ured predsjednika RH, Milanović je rekao kako im ne želi davati na važnosti..

“To ću preskočiti da tim samodopadnim i zavidnim osobama ne bih davao na važnosti”, kazao je a zatim dodao: “Sabor će poželjeti Pernara, kao jednog pomalo lakovjernog i naivnog galamdžiju, i vidjeti kakvi su sve samodopadni provokatori ušli u Sabor”.

Komentari