Milanović: Patriotizam nije kad skočiš s Patrije na beton, on je nešto drugo

Damjan Tadic / CROPIX

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju 26. obljetnice Počasno-zaštitne bojne i Dana vojne kapelanije “Sv. Valentin”. Obilježavanje je počelo u 11 sati u vojarni “1. Hrvatski gardijski zbor” na Tuškancu.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Mirko Šundov u svom vjerojatno posljednjem govoru (naslijedit će ga Robert Hranj) poručio je da je uvjeren da će i u budućnosti Počasna bojna moći odgovoriti na sve izazove. “Vi ste jedan od prepoznatljivih simbola Hrvatske vojske”, rekao je.

Počasno-zaštitna bojna sljednica je Prvog hrvatskog gardijskog zbora. “Vi ste jedna od najljepših slika Hrvatske vojske”, rekao je izaslanik Vlade državni tajnik Tomislav Ivić.

Dodijeljena su odlikovanja i pohvale, novčane nagrade i nagradni dopusti.



U prigodnom obraćanju predsjednik Zoran Milanović čestitao je dan postrojbe i dan Svetog Valentina.

“Nastavite raditi ovako. Danas je nepopularno reći da ste pripadnik elite, a ta riječ dolazi od riječi izabran. Izabrani ste po jasnim i mjerljivim kriterijima po kojima ste bolji od ostalih. Ostanite elita”, rekao je.

“Patriotizam nije kad skočiš s Patrije na beton, patriotizam je nešto drugo”, rekao je Milanović našalivši se sa sobom jer on pao s Patrije. Izrazio je zadovoljstvo što imaju hrvatske kacige, piše Dnevnik.hr.

Komentari