Milanović: Ovu vrstu ponašanja Stožera, odnosno Plenkovića, ne Stožera, ocjenjujem racionalnom, no nastavi li se i u 9. mjesecu tada je to tiranija

Zoran Milanović Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović u petak je obišao spomen-sobu u općini Promina u Šibensko-kninskoj županiji i položio vijenac na spomenik braniteljima i civilima koji su poginuli u Domovinskom ratu.

Nakon toga se osvrnuo na epidemiju koronavirusa u Hrvatskoj i uvođenje novih mjera.

“Ovu vrstu ponašanja Stožera, odnosno Plenkovića, ne Stožera, ocjenjujem racionalnom. Tako bih i ja u ovom trenutku. Što se tiče prijetnji i nametanja ljudima da se cijepe, to je put u tiraniju. Ja mogu ljudima samo reći cijepite se”, rekao je.

Govorio je i o tome što će se dogoditi, ako se to nastavi u rujnu.



“Nastavi li se to i u 9. mjesecu, to je tiranija. Sada su mjere ok”, istaknuo Milanović, objavio je Dnevnik.hr.

Na upit o previranjima u Domovinskom pokretu, Milanović je odgovorio u svom prepoznatljivom stilu da “ako ne komentira svoju bivšu stranku, neću ni nešto što ni nije stranka”.

“Hoće li Škoro dati ostavku me zanima koliko i žetva u Bangladešu”, naglasio je.

Kada je riječ o istrazi Stipe Latkovića zbog bespravne gradnje u Vruji, Milanović je odgovorio – sve to srušite. Dodao je da Stipe Latković ne živi od gradnje u Vruji.

“Kad bih ja živio od toga da mi vi postavljate pitanje, ne bih postao ni načelnik mjesne zajednice, a kamoli države”, rekao je Milanović.

O Tesli na kovanici na hrvatskom euru

Osvrnuo se i na reakcije iz Srbije zbog prijedloga da se lik Nikole Tesle stavi na kovanicu eura kao simbol Hrvatske.

“Tesla je proveo manje vremena u Srbiji nego ja u Oklaju danas. Hrvatska je s Teslom imala krizu ideniteta i to je bila nejasna ljubav. To je bio prijedlog mog savjetnika Velibora Mačkića. A svojatati Teslu možda nije u redu od Hrvatske, a od Srbije još manje”, istaknuo je predsjednik.

“A za Ruđera bi se opet javila Srbija? A što ćeš”, naglasio je.

Komentirao je i vojnike za koje je otkriveno da su konzumirali drogu.

“Nemojmo stvarati konfuziju onoga što radi vojno-sigurnosno agencija i DORH. Jer s onime što prikupi Agencija ne možete na sud. Bilo bi idealno znati više. Nije to sigurnosni propust”, zaključio je Milanović, objavio je Dnevnik.hr.

Komentari