Milanović: Ovo je blamaža za DORH

Zoran Milanović/Photo: Robert Anic/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović komentirao uhićenja bivše zamjenice zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika Mirele Alerić Puklin i njezina supruga Gorana Puklina te Piruške Canjuge.

– Ovo je blamaža za DORH i potpuno je očito da su koristili vještaka kojega nisu smjeli koristiti. Postupak bi trebao krenuti od početka. I tajming je interesantan. Rade nešto kako bi nešto prikrili, izjavio je predsjednik.

Predsjednik je podsjetio kako je samo prije dva dana došlo do zabrinjavajućih izjava voditeljice Europskog ureda u Zagrebu, bivše ravnateljice USKOK-a Tamare Laptoš i njezine nasljednice Vanje Marušić o pitanju je li istraga protiv Gabrijele Žalac držana u ladici, nakon čega je OLAF preuzeo istragu.

– Netko od njih dvije govori neistinu. Ako to govori Laptoš onda je treba pitati ‘zašto’, iako za to ne vidim razlog. Ako DORH govori neistinu, za što ima razloga i motiva , onda moraju otići – odmah. I nek mi slučajno netko ne kaže da je ovo pritisak na pravosuđe. Ovo je pritisak na jetru i gušteraču građana. Ono malo povjerenja što postoji u pravosuđe razbijeno je kao kineska vaza, naglasio je Milanović. Slučaj Gabrijele Žalac okarakterizirao je “nezabilježenu pljačku EU fondova od samog vrha”. Dodao je kako DORH na tom slučaju nije radio ništa, jer vjerojatno nekoga štiti.



– Priopćenje je ravnateljica USKOK-a dala preko YouTubea. Što nemaju dužnost odgovarati građanima? Što su zaštićeni kao Papa?, upitao je Milanović. Smatra da je u predmetu ‘Agrokor’ napravljena “katastrofalna i neobjašnjiva greška angažiranjem vještaka koji je bio u dubokom sukobu interesa”. Smatra da je to bilo “doslovno servirano Todorićevoj obrani”.

Komentari