Milanović: Ono što je rekao Ranko Ostojić u naravi nije točno i bolje da prestane. Vjerojatno sebe štiti od nečega

Damir Krajac / CROPIX

Predsjednik države Zoran Milanović ponovno je danas komentirao aferu Janaf. Tvrdi i dalje da premijer mora znati za istragu.

“Ono što je važno premijer mora znati. Gdje piše da ne smije znati? Ja kažem da mora znati. Mi imamo premijera koji ne zna… Martin u Bruxelles, Martin iz Bruxellesa”, kaže Milanović.

“On mora znati. Ja mu vjerujem da će s tim informacijama, koje su teške, raspolagati odgovorno”, dodao je i ponovno ustvrdio da premijer mora znati.

”Tko tako ne misli? Ivo Josipović? Ne slažu se s tim ljudi koji se vide dalje od ZKP-a, brinem se za studente prava”, kaže Milanović.



”Premijeru još jedan pozdrav, vidim da se igra riječima, priča o bjesnoći. Vjerujem da je to smišljao cijeli dan. Na onom haklu na Jarunu mu je pao šećer, pa nek’ mu netko da kocku šećera”, poručio je.

Što se tiče tvrdnji Ranka Ostojića, Milanović je rekao da on ne govori točne stvari. “To što priča nije točno. Informirao me o najvažnijim stvarima. To što je napisao uopće nije točno. Ne mogu reći da laže, ali to uopće nije točno”, rekao je Milanović, dodavši da s Ostojićem nije razgovarao.

Svi dolaze i kažu Milanović je ukinuo sigurnosne provjere. Molim? Ovo je laž. Ovo je prelaz u drugi rod, zamjena teze. Kakve veze ima to što sam ja ukinuo sigurnosne provjere. Prvo, nisam. To je laž. Ja sam odbio da se moje ministre, kandidate za ministre, provjerava u SOA-i, rekao je Milanović.

“Napravit ću neizdrživ pritisak na zdrav razum”

“Ono što ja mogu napraviti je pritisak na zdrav razum. Znate kakav će to pritisak biti? Neizdrživ”, dodao je.

“Premijer je apsolutno non plus ultra. Rekao sam da premijer zna sve, odmah se digla Marijana Petir, pitati kako sam to ja sve znao kad sam bio premijer. Ona je bila glasnogovornica kampanje Stipe Mesića, bila je tamo kad se nosila petokraka i pjevale pjesme, bila je tamo i šutjela, a sada je velika katolkinja, domoljubka, borkinja za ljudska prava”, rekao je Milanović.

Ono što je rekao Ranko Ostojić u naravi nije točno i bolje da prestane. Vjerojatno sebe štiti od nečega, ne znam od čega, ali to nije točno, rekao je predsjednik.

“Službeni mobitel ne bih ostavio ni u Bijeloj kući, a ne u klubu”

O Kovačevićevom klubu kaže: “Mislim da nisam bio u klubu za vrijeme lockdowna”. Kad je bio nije, kaže, ostavljao mobitel.

“Pitajte Plenkovića što je radio za vrijeme lockdowna. Bio samo doma i molio očenaše svaki dan? Naravno da smo se družili, ali s ograničenim brojem ljudi. To da sam morao ostaviti službeni mobitel naprosto nije točno. Otkud ideja da bih uopće poslušao nekoga da ostavim službeni mobitel. Pa ne bih to učinio ni u Bijeloj kući, a ne u klubu”, rekao je Milanović, pa se našalio s pitanjem o lockdownu.

“Gdje si bio u vrijeme lockdowna? Gdje si bio, tata, u vrijeme revolucije? Bio sam doma 99 posto vremena. A ako sam se morao naći s nekim, jesam li to mogao napraviti u Uredu predsjednika?”, upitao je Milanović.

Komentari