MILANOVIĆ: Od Čovića su se tražile neke radnje koje spadaju u domenu protuprirodnog bluda za predstavnika hrvatskog naroda

Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Republike Zoran Milanović rekao je danas da se predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović zamjerio Andreju Plenkoviću te da će mu se premijer “ići svetiti”.

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel jučer je u Bruxellesu okupio čelnike parlamentarnih stranaka u Bosni i Hercegovini na sastanku na kojem se nije pojavio Čović, iako je doputovao u Bruxelles.

Milanović je, odgovarajući na pitanja novinara nakon svečanosti obilježavanja 20. obljetnice ustrojavanja Zapovjedništva za potporu u vojarni Croatia u Zagrebu, između ostalog rekao da je Michel “good guy” – “ne pita ga se, nebitan je”.

Rekao je da je ono što je Čović učinio jedino moguće te da se čudi što je uopće otišao onamo.– Od gospodina Čovića su se tražile i očekivale neke radnje koje spadaju u domenu protuprirodnog bluda za političara poput njega, predstavnika hrvatskog naroda. To je to. To mu je priuštio Plenković, rekao je Plenković.

– To nije eksces, to je očekivano ponašanje. Možemo ga opisati kao eksces, ali Čović nije imao izbora, dodao je.

Milanović je rekao da to nije stvar HDZ-a, već hrvatske stvari, odnosno hrvatskih interesa.

Ustvrdio je i da se Čović distancom koju je zauzeo zamjerio Plenkoviću.

– I ovaj će mu se ići svetiti, dodao je.

Komentari