Milanović o sucima kod Keruma: Ne bih ih optuživao, ali nije to baš kak’ se šika

Predsjednik Republike Zoran Milanović danas je obišao Sisak, Nebojan i Petrinju.

Nakon sastanka u Petrinji predsjednik se obratio javnosti.

“Vidim da se puno radi i to uglavnom korektno. Uvijek će netko biti bijesan što nije nešto dobio danas, ali dobit će. U nekoliko sela imate opasne vrtače, detaljno smo razgovarali i vidim da se radi na tome. Dnevnu politiku i čarke na stranu, ovo je ozbiljan napor i veliki test koji je pred nama”, kazao je Zoran Milanović.

Na pitanje kako komentira tulum Željka Keruma sa sucima kazao je kako suci nisu svećenici.



“Ipak, oni moraju biti uzor i umjereni i savršeni. Bivšem državnom odvjetniku rekao sam da će morati početi živjeti jedan samostanski život. Ne bih optuživao te suce, ali nije to baš kak se šika”, rekao je i dodao da ne vidi sličnost s okupljanjima u Klubu Dragana Kovačevića.

Osvrnuo se i na zahtjeve oporbe za osnivanje istražnog povjerenstva koje bi se trebalo baviti poslijeratnoj obnovi te obuhvatiti i posao Nikole Mažara, Milanović je kazao “ne znam tko je Mažar”.

“Ako kažem da mi je to prenategnuto zamjerit ću se opoziciji. Ovdje je obnova provedena prije puno godina, u njoj je sudjelovalo puno malih tvrtki. Ne znam koliko to ima smisla”, rekao je.

Komentirao je i izjave Dalije Orešković koja je kazala kako je “politički kišobran HDZ-a”, kazao je kako ona “žica i cica” odvjetničku naknadu od Janafa.

O priči Provjerenog i potencijalnom sukobu interesa gradonačelnika Darinka Dumbovića zbog poslova njegove obitelji s gradom, rekao je kako je Petrinja mali grad.

“Ne znam želi li mu netko napakirati, treba ozbiljno sve provjeriti, ali nisam za hajku”, rekao je.

Kad je riječ o HGK, kazao je da nije problem u iznosu članarine, već što poduzetnici od toga dobivaju.

“Ako ne dobivam ništa, onda imam pravo tražiti ukidanje članarine”, rekao je.

Komentirao je i optužbe za seksualna zlostavljanje na fakultetima i javnoj televiziji.

“Netko je pompozno izjavio da je to pandemija. To je kronična nezarazna bolest, nešto što te muči i uništava kvalitetu života. To je nešto s čim se moramo baviti stalno, nije loše raditi neprestani show od toga, još je gore šutjeti o tome”, rekao je.

Komentari