Milanović o Orbanu i Vučiću: Jedan se ‘svukao u mudante i došao na Jadran’, a drugi držao huškačke govore

Foto: Twitter

Predsjednik Zoran Milanović nazočio je otvaranju nove osnovne škole u Koprivnici, gdje se osvrnuo i na svoj odnos s Viktorom Orbanom koji je ovog ljeta boravio na Jadranu.

Rekao je da s Orbanom nije razgovarao o situaciji u INA-i. “Što da kažem? Da mu kažem da treba izručiti Zsolta Hernadija? To ulazi u sferu infantilnog. On je četiri puta dobio izbore, tu je, nesmjenjiv je…”, rekao je predsjednik. ”Orban nas je verbalno napadao? Pa ja bih već onda robijao. Je li realna politička prijetnja? Tu je 30 dana, plovi na jahti… Ne može pričati što hoće. Svukao se u mudante i došao na Jadran”, kazao je i dodao da mu je Orban rekao “više balatona, manje Jadrana. To mi je simpatično”, dodao je.

”Tu je već 30 dana, baš mi je drago da je tu. Nisam ga vrijeđao, kritizirao sam ga, što ja tu mogu”, rekao je Milanović.

Predsjednik je dodao da je u kontaktu sa svima za koje smatra da mogu biti korisni Hrvatskoj. Htio bi, istaknuo je, biti i s Aleksandrom Vučićem, ali to nije moguće . ”Orban nikad nije 30 kilometara od Zagreba držao huškačke govore i klevetao naš režim, to nije radio ni Milorad Dodik”.



Rekao je da je otvoreniji od Orbana po pitanju stanja u Ukrajini. “Gledam što je u interesu Hrvatske, a ova glupa EU politika nije”, zaključio je.

Komentari