Milanović o Jandrokovićevoj fotografiji: Mene je zadnji put mama slikala u kupaćim gaćama kad sam imao 13 godina

Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je danas Petrinju i Majske Poljane. Obišao je uži centar Petrinje koji je nastradao u potresu. Posjetio je i nekoliko obitelji čije su kuće stradale u potresu.

Neki od građana upozorili su Milanovića da su elaborati za obnovu 12 tisuća kuna te da mnogi od njih nemaju taj novac. Radi se o novcu koji građani moraju platiti, a onda im taj iznos bude refundiran.

Kaže da mu je drago da je vidio ljude ovdje, ali da mu je žao što se stoji.

“Dojmovi su tužni. Nemam odgovor zašto se mjesecima nakon potresa ništa ne radi. Nemam pojma zašto su elaborati 12 tisuća kuna”, rekao je Milanović.



“Žao mi je što sve stoji. Ja to uspoređujem s Gunjom 2015. kad se išlo na horuk, ali je išlo brže. Isto se radilo o ljudima koji nemaju gdje živjeti”, rekao je Milanović.

Komentirao je i otvaranje granica za izbore.

“Ako imate feštu stranačku na Korzu, može doć pola Crne Gore. Ako niste ta stranka, onda ne može ništa”, ističe Milanović.

“Malo je ljudima voda došla do ušiju i do nosa s tim dvostrukim kriterijima”, dodao je.

“Više nitko nema masku. Ako se otvaraju granice, u redu je ako su se stekli uvjeti. Nije u redu da su ljudi odavde otišli pa ne mogu glasati. Potresom nije pogođena cijela Hrvatska”, kazao je Milanović.

Osvrnuo se i na fotografije u kupaćim gaćama i kupovinu borbenih aviona. “Mene je zadnji put mama slikala u kupaćim gaćama kad sam imao 13 godina. To je nepristojno”, rekao je Milanović.

“Ja moram stalno govoriti da je predsjednik Vlade lažov. Imam sve informacije izunutra. Konačno se otelite, gospodo. To je bolan proces, ali rezultira jednim životom, makar i telećim”, naveo je Milanović.

Ponudio ministru Banožiću zajedinčko polaganje vijenaca

Milanović je rekao da je ministru obrane Mariu Banožiću ponudio zajedničko polaganje vijenaca, no, kaže, kako Banožić nema dozvolu za to.

“Ne da mu Plenković. Ministar nije samostalan u punoj mjeri u kojoj bi trebao biti. Ante Kotromanović bi meni već dao ostavku”, objasnio je Milanović, prenosi N1.

Komentari