Milanović o izborima: Uvijek ima novih ljudi. To je kao pogrebno poduzeće, uvijek je sezona

Zoran Milanović/Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović boravi u Međimurju te je obišao Prelog, Čakovec i Belicu i pogone tvrtki koje proizvode za hrvatsku vojsku.

“Tu se proizvode najbolje kacige na svijetu”, rekao je.

Na pitanje kada će biti sjednica Vijeća za obranu, rekao je da se čuo sa zapovjednikom Oružanih snaga.

“Nadam se da će uskoro odlučiti. Ja sam poslao dopis s očitom namjerom da to bude 28. svibnja”.



Upitan hoće li biti još jednog natječaja za predsjednicu Vrhovnog suda, ponovio je kako je njegova kandidatkinja Zlata Đurđević bila difamirana.

Nije želio komentirati bi li on da je na mjestu premijera išao u rekonstrukciju Vlade. “Vlade funkcioniraju na razne načine… Vidimo da ima izletnika, što je po meni stvar za DORH”.

Osvrnuo se na nabavu borbenih aviona pa rekao da zadovoljavaju. “Ajde da se donese više ta odluka. Neobično mi je da se više od pola godine u Vladi nije o tome razgovaralo… Na kraju će opet odluku donijeti Šeks ili premijer”.

Komentirao je i lokalne izbore i rekao da je Možemo ostvarila jako dobar uspjeh te da su tvrdnje da se financira iz inozemstva sulude.

Rekao je i kako uvijek ima novih ljudi na izborima. “Stalno je smjena generacija. To je kao pogrebno poduzeće, uvijek je sezona i uvijek dolaze novi ljudi, što dobri, što loši. Nikad nije dosadno”.

Osvrnuo se i na nastup i ispadanje Albine Grčić na Eurosongu nakon što je to učinio i premijer Andrej Plenković. Brojni su fanovi na društvenim mrežama tražili da se oglasi o tome. “Glavu gore, mislim da je pred njom velika karijera”, rekao je, prenosi Dnevnik.hr.

Komentari