Milanović o čudnoj situaciji s Brkićem: Čak sam ga upoznao sa svojom majkom

Bruno Konjevic / CROPIX

Predsjednik Zoran Milanović dao je izjavu medijima nakon što je položio cvijeće na Mirogoju.

Burne reakcije u medijima izazvao je jedan trenutak s inauguracije. Naime, Milanović nije pružio ruku Milijanu Brkiću kada se rukovao s ostalim potpredsjednicima sabora što je iznenadilo i samog Brkića.

Predsjednik je rekao da to nije baš istina.

“Priča se da ja kao nisam nekome pružio ruku. Jesam, kasnije otraga… I upoznao ga sa svojom majkom”, rekao je Milanović o Brkiću.



O Plenkoviću: Bilo je iskri, možda će ih biti i ubuduće

Komentirao je i Andreja Plenkovića. Na konstataciju da Plenković nije davao izjave nakon jučerašnje inauguracije te se čini kao da je ljut na njega, odvratio je da su normalno razgovarali.

“Bilo je, normalno, iskri, možda će ih biti i ubuduće, a možda i neće. Vidim da su već počele interpretacije tko je ustao, tko je kome pružio ruku, tu nema jasnog protokola. Kao ja nisam nekome pružio ruku, jesam, otraga kasnije i upoznao ga sa svojom majkom”, objasnio je Milanović vjerojatno aludirajući na medijske napise da potpredsjedniku sabora Milijanu Brkiću nije pružio ruku.

Upitan postoji li ime koje bi želio vidjeti na čelu SOA-e, ponovio je kako je to delikatan sustav.

“Mislim da ga korektno vode, bio sam i ja kao premijer na čelu tog sustava, čak za nijansu s većim ovlastima od predsjednika, sada ću to poštivati jer sada je premijer Plenković. Ravnatelj SOA-e Danijel Markić je profesionalac, radio je s ljudima koji će biti moji suradnici, za sada ne vidim problema u tome”, poručio je Milanović.

Potvrdio je da će se složiti s prijedlogom vlade da kontraadmirala Roberta Hranja imenuje načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga te istaknuo da je na inauguraciji normalno razgovarao s premijerom Andrejem Plenkovićem, piše Index.

Komentari