Milanović: Neka nama mosta, što više mostova. Hrvatska je spojena, to je velika stvar

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Predsjednik RH Zoran Milanović nakon Vela Luke, nastavlja svoj posjet grdu Korčuli. U srijedu je predsjednik Milanović u svom govoru na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Vela Luka komentirao spajanje Pelješkog mosta. Naglasio je kako je prošlo 16 godina od ideje do realizacije tog projekta, te kako se o nekim drugim stvarima ‘duže priča pa se ne napravi ništa’.

“O nekim stvarima se duže priča pa se ne napravi ništa. Od 2005. godine, kada je prvi puta netko stavio Pelješki most u svoj program, prošlo je 16 godina. Čekala je Hrvatska puno duže na neke jednako važne i još veće stvari. Dobro je da je most sada ovdje”, rekao je Milanović.

‘Neka nama mosta’

Hrvatski predsjednik u razgovoru s novinarima iz Korčule je komentirao aktualne teme, a između ostaloga i spajanje posljednjeg segmenta konstrukcije Pelješkog mosta.

“Drago mi je da se to konačno dogodilo. Neka nama mosta, što više mostova. Hrvatska je spojena, to je velika stvar”,rekao je Milanović, te zahvalio tadašnjem ministru Siniši Hajdašu Dončiću, za kojega kaže da je mnogo učinio za realizaciju ovog projekta.



“Ne bih htio cjepidlačiti, ni kao premijer nisam išao na otvaranja”, rekao je Milanović o tome što ga nisu pozvali na svečanost povodom spajanja mosta.

“Dobra je bila odluka da se sav novac koji je bio na raspolaganju utroši za Pelješki most. I za Trogirski most”, rekao je predsjednik dodavši da novaca ima koliko god zamislimo i da treba raditi štreberski, precizno.

Predsjednik nije htio komentirati izbacivanje članova SDP-a iz stranke, “Ja o tome neću razgovarati”, kratko je rekao.

Izbor predsjednika Vrhovnog suda

Predsjednik je komentirao i izbor predsjednika Vrhovnog suda.

“Jedini ustavni predlagatelj je Predsjednik Republike. Mogu shvatiti potrebu nekih ljudi da su stalno u medijima, ali imam prijedlog za njih, neka izađu pred ljude. Nakon što sam 4 godine bio premijer u teškom vremenu su me na kraju stanovnici ove zemlje izabrali za predsjednika Republike, valjda sam koji glas dobio i zbog Pelješkog mosta. Suci koji se žele baviti politikom se moraju kao u Americi deklarirati kao republikanac ili demokrat i ideš u izborni proces. Poručujem im da to boli. Otpadaju uši od bola”, rekao je.

“Ja ću predložiti osobu za koju smatram da je vrhunska, kao što je to bila i Zlata Đurđević koja je prošla kroz salvu i baraž gadnih stvari. Svaka joj čast. Ovima koji se žele baviti politikom neka se bave politikom. Neki su i došli iz politike”, rekao je predsjednik Milanović.

U društvu gradonačelnice Korčule Nike Silić Maroević i predsjednice Gradskog vijeća Marije Šegedin, predsjednik je obišao obnovljeni Gradski muzej. Nakon obilaska muzeja, sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada Korčule.

Komentari