Milanović: Ne znam za Dumbovića, al u slučaju Banožića znam o čemu se radi. Čekam DORH

Foto: Damjan Tadić/Cropix

Predsjednik RH Zoran Milanović u Sisku se susreo sa sisačkom gradonačelnicom i predsjednikom Udruge HVIDR-a Grada Siska. Odao je počast poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima te sudjelovao na svečanosti obilježavanja 30. obljetnice rada Udruge HVIDR-a Sisak.

Govorio je o mogućim mjerama za smanjivanje inflacije.

“Sve su to već viđene stvari koje nismo viđali desetljećima. Kao kod liječenja tlaka, probaš pa na kraju neš’ upali. Samo da se žile ne raspadnu. Za to nije odgovorna samo Vlada, za to ih ne mogu optužiti”, kazao je.

“Ako je to bila cijena da se zaustavi Covid, onda je to bilo dobro. Jesu li te sve mjere bile opravdane?”, pita se predsjednik.



Komentirao je i Dumbovića.

“Pričao sam sa njim, ali ga nisam pitao, čuj krade li se”, rekao je.

“To je nešto slično što je Banožić radio. Ne šokira me, naprosto mi nije drago to vidjeti. Ne znam o čemu se radi. U slučaju Banožića znam o čemu se radi. Čekam DORH”, kazao je i pitao što (Andrej) Plenković tu čeka.

“Nikako. Nisam to ni pratio. Gadi mi se to sve skupa. Ne ljudi. Neki su mi malo smiješni. ne želim u tome sudjelovati”, kratko je odgovorio na pitanje o seks aferi u Splitu.

Upitan je o izvješću glavnog tužitelja Mehanizma za međunarodne kaznene sudove (MICT) Sergea Brammertza koji kritizira Hrvatsku kazavši kako se čini da je spremna tražiti pravdu samo za hrvatske, no ne i za žrtve drugih nacionalnosti.

“Kažem mu pa-pa”, započeo je Milanović.

“Bez Hrvatske vojske ne bi bilo slobodne BiH, jer ne bi Brammertz i njegovi nercovi šetali do Banja Luke. Da bi Hrvatima otimali prava, rugali nam, ovo što se događalo u Bruxellesu, pošalješ tamo Čovića u društvu Komšića”, kazao je.

“Tu treba pokazati gard i vi me pitate za Brammertza? Da je do njega naši bi bili u zatvoru”.

“Ciao bella!”, poručio je Brammertzu.

“Žao mi je što se dogodilo s Dumbovićem, ali ono što znam i vidim ću komentirati, što je s Banožićem? Kad će biti ispitan. Nemojte mi prodavat’ alkemična svojstva istražnog postupka”, zaključio je, prenosi Direktno.

 

Komentari