Milanović: Na Vrhovnom sudu bi najrađe sami sebe birali, k’o braco i seka. To nije dobro

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović sudjelovao je danas u Delnicama na svečanom obilježavanju 30. obljetnice osnutka Specijalnih postrojba Hrvatske vojske i Dana Zapovjedništva specijalnih snaga.

Predsjednik je komentirao i održanu sjednicu opće sjednica Vrhovnoga suda Republike Hrvatske u povodu dostavljenih kandidatura za izbor predsjednika Vrhovnoga suda. Podsjetimo, na općoj sjednici razmotreni su programi i životopisi kandidata, a 33 od 35 prisutnih sudaca nisu dala pozitivno mišljenje niti za jednog kandidata.

Samovolja sudova

“Mišljenje sudaca je dobro imati”, komentirao je današnju objavu Vrhovnog suda. “Ima drugačijih rješenja u Europi kao što je dokazala prof. Đurđević. Javni poziv je farsa. Treba dovesti bilo kakve snage izvana. To je njihovo mišljenje, tko god dođe tamo naići će na ne baš prijateljski ambijent. Pokazuje se da bi oni to sami sebi najrađe k’o seka i braco izabrali, ali to nije dobro.

Postoji ogromna autonomija i samovolja sudova na svim razinama, valjda Sabor može izabrati predsjednika Vrhovnog suda. Nije dobro ako je zapovjednik policije netko tko ima kumove i rođake u selu. ”



 

 

Komentari