Milanović: Ljudima moraš pokazati da se isplati cijepiti. To se tako ne radi. Ovo ne bu dobro išlo, ako se ljudima ide zavrtati ruku

Screenshot

U povodu Nacionalnog dana Nikole Tesle – dana znanosti, tehnologije i inovacije koji se obilježava 10. srpnja, predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je Znanstveni centar izvrsnosti za napredne materijale i senzore Instituta Ruđer Bošković.

Nakon obilaska dao je izjavu za novinare u kojoj je rekao kako je “ovo primjer pametnog ulaganja te istaknuo važnost ulaganja u znanost i istraživanje”.

“Ovo je primjer kad možete kupiti sto dijelova koje ne znate sastaviti. Ako nisi majstor zanata, ovo ne služi ničemu”, rekao je.

Na upit o tome kako komentira da je osam osoba preminulo u KB-u Dubrava unatoč tome što je primilo obje doze cjepiva, istaknuo je kako se to moraju pitati liječnici.



“Činjenica je da cjepivo štiti od teških oblika bolesti, i to je to. Ljudima moraš pokazati da se isplati cijepiti. Mora biti neki benefit. Ne znam zašto se Vlada ne vrati u svoju zgradu, svi su cijepljeni”, istaknuo je.

Dodao je kako za ograničavanje ljudskih prava treba odluka visokog predstavničkog tijela. “Prestanite me stalno pitati što je stožer rekao. Kako ću ja sad nekome reći – cijepi se, inače ćeš na cestu. To se tako ne radi. Ovo ne bu dobro išlo, ako se ljudima ide zavrtati ruku. To nije pravi način”, naglasio je Milanović, objavio je Dnevnik.hr.

 

Komentari