Milanović Litre: Plenković nastavlja s lošim politikama svoje mentorice Jadranke Kosor, koja mu je uručila člansku iskaznicu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre kritizirao je premijera i guvernera HNB-a zbog uvođenja eura bez referenduma.

Andrej Plenković, Boris Vujčić i plejada briselskih birokrata svojevoljno su odlučili da se hrvatska pridružuje europodručju tj. žele ostaviti dojam da je to proces koji ne može biti zaustavljen”, napisao je na Milanović Litre na Facebooku.

Podsjeća kako na referendumu za pristupanje Europskoj uniji 2012. godine, nije bilo spomena o euru.

“Očito je Plenković puno naučio od svoje mentorice Jadranke Kosor, koja mu je uručila člansku iskaznicu, pa je nastavio s njezinim politikama ulaska u unije za koje Hrvatska nije u spremna”, dodao je.


Objavu prenosimo u cijelosti:

‘Za njih smo svi mi najobičniji plebejci’

“Andrej Plenković, Boris Vujčić i plejada briselskih birokrata svojevoljno su odlučili da se hrvatska pridružuje europodručju tj. žele ostaviti dojam da je to proces koji ne može biti zaustavljen.

Mišljenje i stav hrvatskog naroda je nebitan za Andreja Plenkovića i vladajuće elite. Za njih smo svi mi najobičniji plebejci kojima ne treba dopustiti da uopće dođemo u priliku odlučivati o budućnosti svojih života i naše domovine.

Dokaz tome je njegov odnos i odnos njegovih vlada prema referendumskim inicijativama u prošlosti koju on potvrđuje s nedavnim izjavama poput: ‘Ako gledamo formalno-pravno, mi smo referendum o uvođenju eura već imali 2012. Što se mene tiče, mislim da ga ne treba biti.’

‘Predsjednik Vlade lažima manipulira građane’

Ako me sjećanje dobro služi i ako nitko nije mijenjao povijest u zadnjih devet godina na Referendumu o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji jedino pitanje na glasačkom listiću glasilo je: “Jeste li za članstvo Republike Hrvatske u Europskoj uniji?” Također mora se naglasiti da tijekom kampanje referenduma ulazak u europodručje nije ni na koji način iskomunicirano s biračima.

Normalno je zapitati se: Zašto predsjednik Vlade ovakvim lažima manipulira građane svoje države? Hrvatski narod ima pravo izjašnjavati se oko svih bitnih tema koje utječu na naše živote, a pogotovo oko tema kojima se dio teško stečenog suvereniteta predaje u ruke Bruxellesu.

‘Članstvo u EU bilo je nepripremljeno’

Članstvo Hrvatske u Europskoj uniji je bilo nepripremljeno što je bilo vidljivo po loše ispregovaranim pretpristupnim pregovorima i nesposobnosti naših državnih institucija u obavljanju najbanalnijih zadataka. Očito je Andrej Plenković puno naučio od svoje mentorice Jadranke Kosor, koja mu je uručila člansku iskaznicu, pa je nastavio s njezinim politikama ulaska u unije za koje Hrvatska nije u spremna.

Upravo iz tog razloga pokrenuli smo referendum oko zaštite hrvatske kune. Referendum je jedini način da to ostvarimo. Kako bi uspjeli potrebni ste nam Vi! Prijavite se za volontiranje na našoj stranici i zaustavimo euro zajedno!”, stoji u objavi.

Komentari