Milanović Litre: Hrvatska u svijetu ima prijatelje koji su spremni pomoći u očuvanju monetarnog suvereniteta

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre, predstavljajući hrvatsku organizaciju Nova perspektiva, sudjeluje na konferenciji pod nazivom “Defining Freedom” u Lisabonu od 22. do 25. rujna. Konferenciju organizira New Direction, europska konzervativna zaklada osnovana pod pokroviteljstvom Margaret Thatcher.

Na konferenciji se okupila europska konzervativna elita poput Ryszarda Legutka, supredsjednika ECR grupe u Europskome parlamentu; Barbare Kolm, potpredsjednice Austrijske središnje banke i aktivne promicateljice ideja slobodnog tržišta te Johna O’Sullivana, predsjednika Danube Institute i bivšeg savjetnika Margaret Thatcher.

New Direction na svojoj službenoj stranici kao razloge sazivanja ove konferencije navodi niz suvremenih političkih trendova poput rasta velike države uslijed pandemije COVID-19, širenja kulture otkazivanja i sve veće centralizacije moći u Briselu.

Ova konferencija nastavak je suradnje New Directiona i Nove perspektive te će neki od njenih govornika sudjelovati na već najavljenoj konferenciji u organizaciji Nove perspektive u Zagrebu 9. listopada, na kojoj će se razgovarati o prilikama i rizicima ulaska Hrvatske u europodručje.



Marko Milanović Litre bio je govornik na panelu o ekonomskim slobodama 23. rujna na konferenciji u Lisabonu, panelu kojim je moderirao Nick King iz Centre for Policy Studies, a sudjelovali su i Yaron Brook, predsjednik Ayn Rand Institute; Lorenzo Montanari, potpredsjednik za međunarodne poslove Americans for Tax Reform i Elmars Kehris, izvršni direktor Ekonomistu Apvieniba.

“U svom izlaganju dotaknuo sam se problema demografije, odljeva mozgova i obitelji te problema tranzicije Hrvatske iz socijalizma. Uzrok svih tih problema je manjak ekonomskih i političkih sloboda u Hrvatskoj. Svjetske organizacije, instituti i zaklade koje se bave mjerenjem ekonomskih sloboda stavljaju Hrvatsku na začelje država članica EU, jedino Grčka kotira lošije od Hrvatske po pitanju ekonomskih sloboda”, napisao je Milanović Litre u svojoj Facebook objavi.

Komentari