Milanović: Ja možda jesam za psihijatriju, ali za šefa klinike

Predsjednik Zoran Milanovic Photo: Marko Dimic/PIXSELL

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u Gospiću je sudjelovao na svečanom obilježavanju 29. obljetnice ustrojavanja 9. gardijske brigade “Vukovi”.

“Nemojte me ništa pitati o Banožiću”, izjavio je predsjednik.

Na pitanje je li se načelnik Glavnog stožera admiral Hranj stavio kao instrument predsjedniku kazao je da “premijer ima ozbiljni problem, jer je njegov ministar ušao u otvoreni sukob s načelnikom Glavnog stožera”.

“Idem za dva tjedna kod Pape, pa strepim, kako je sve krenulo – da Banožić ne zatraži i njegovu ostavku”, ironično je kazao predsjednik Zoran Milanović.



Na opetovana pitanja novinara kazao je kako se admiral Hranj ponaša minimalno i stalno taktizira kako bi izbjegao sukob i zaštitio vojničku čast te dodao:

“Ja možda jesam za psihijatriju, ali za šefa klinike”.

O odnosu s ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom kazao je da dobar.

“Medved je ratni zapovjednik i zna tko su ljudi na kojima se iživljavamo. Zapovjednik počasne bojne koji je u mirovinu potjeran na kriminalan način, vratit će se u sustav i onda možemo nastaviti razgovarati2, poručio je Milanović. Dodao je kako više nismo u polupredsjedničkome sustavu ali nije u redu “da se nekoga baci preko plota”.

Komentari