Milanović iz Okučana: ‘Ovdje i u drugim dijelovima Hrvatske borio se mali broj ljudi. Mi ostali bili smo na Zrinjevcu, u Ženevi…’

Na Međunarodni praznik rada, u subotu 1. svibnja obilježava se i vojno-redarstvena akcija (VRO) “Bljesak” kojom je prije 26. godina od okupacije oslobođena zapadna Slavonija.

Svečano obilježavanje počelo je u 8,55 sati kod spomen-obilježja “Kocka vedrine” na Trgu dr. Franje Tuđmana u Okučanima. Pročitana su imena poginulih hrvatskih branitelja u VRO “Bljesak”, a kadeti MORH-a i MUP-a položit će ruže na kocke spomen-obilježja.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike RH Zoran Milanović s izaslanstvom položio je vijenac i zapalio svijeću ispred spomenika u 9,30 sati. Prema njegovoj zapovjedi, samo njega će pratiti vojni zapovjednici, među ostalima, i načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj.

“Hrvatski branitelji oslobodili su ovaj dio Hrvatske i nakon akcije Maslenica omogućili su da se Hrvatska spoji i oslobodi. Tu je bilo malo dobrih i hrabrih ljudi. Mi ostali smo bili na Zrinjevcu, u Ženevi, kadrovskim službama… A ovdje se i u drugim dijelovima Hrvatske borio mlali broj ljudi. I zato im hvala i slava. Živjeli!”, poručio je predsjednik i otišao.



Podsjetimo, prošle godine hrvatski predsjednik Zoran Milanović napustio obilježavanje zbog obilježja HOS-a koja su nosili neki od sudionika protokola, ove je godine on odlučio postaviti pravila.

Komentari