Milanović: Grbin nije uspio složiti suvislu rečenicu. Ne mora me zvati ubuduće, ali ako tako misli voditi SDP – ne bu dobro

Predsjednik Zoran Milanovic Photo: Marko Dimic/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović Kritiku je uputio i kandidatu za predsjednika SDP-a Peđi Grbinu koji je branio performans dviju saborskih zastupnica te rekao da se pravo demonstriranja ne smije nikome oduzeti.

“Opet logičke greške, kandidat za predsjednika SDP-a nažalost nije uspio složiti suvislu rečenicu, to mu je moja  poruka. Dakle, ne mora me zvati ubuduće, ali ako tako misli voditi SDP – ne bu dobro”, poručio je Grbinu.

Da se političke  suparnike ne smije verbalno napadati i preispitivati logičnost, utemeljenost ili pristojnost njihovih nastupa… to je demokracija? Dakle, sretno u stranačkim izborima, dodao je Milanović.

U zaštitu dviju zastupnica stala je i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić koju je jučer Milanović prozvao za nerad u dosadašnjem mandatu, na što mu je ona odgovorila kako to pokazuje da ono čime se njezin ured bavi nije predmetom interesa predsjednika ni sada, a nije bilo ni kad je bio premijer.



Na napad predsjednika odgovorila je kandidatkinja za predsjednicu SDP-a Mirela Ahmetović koja je preko svog Facebook profilu predsjedniku poručila kako SDP NIJE NIČIJA CRVENA KRPA.

“Mislim da je vrijeme da se predsjednik Republike Hrvatske, najvećim dijelom izabran od strane članstva i simpatizera SDP-a, više okrene državničkim politikama, a manje komentiranju i osobnim kvalifikacijama članica i članova SDP-a i samog SDP-a”, napisala je Ahmetović i uz tu poruku citirala stihove pjesmo Ive Andrića.

“Ne ruši sve mostove, možda ćeš se vratiti.
Nisi ptica ni leptir obalom što leti,
kad nema mostova uzalud je čeznuti,
uzalud je shvatiti, uzalud je htjeti…”
Ivo Andrić/Vladimir Čerkez

Osvrnuo se na nova otkrića u aferi Janaf

Meni je to predmet interesa 15 godina jer sam, za razliku od nje, vodio stranku i Vladu, odgovorio joj je danas Milanović te kao mogućnost naveo da se svi pravobranitelji objedine pod jednom funkcijom – javnog pravobranitelja.

“Jer ovakav način nerada, kako radi gospođa Ljubičić…. Ali mi je  krivo zbog gospođe Anke Slonjšak, koja je za invalidne osobe, a koja radi svoj posao”, dodao je.

Govoreći ponovno o istrazi u “aferi Janaf” u kontekstu novootkrivenog novca u Kovačevićevu vlasništvu, upozorio je da taj novac “treba dovesti u vezu s kaznenim djelom”. “Četiri milijuna kuna ne znače ništa ako ih nisu kauzalno povezali”, rekao je.

Komentari