Milanović ga nije volio. Svi sukobi Predsjednika s Gradonačelnikom

Sućut povodom smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića izrazio je samo jednom rečenicom i naravno posljednji i hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

Milanović i Bandić tijekom godina imali su u najmanju ruku buran odnos. Kretao se od ljubavi do mržnje, a na koncu Bandić je i izbačen iz SDP-a u vrijeme dok je strankom upravljao Milanović.

Bandić je Zoranu Milanoviću kao predsjedniku SDP-a bio je pravi izbor za Zagreb 2007. i 2009. godine. Nakon toga Milanović nije birao riječi kojima se obrušavao na zagrebačkog gradonačelnika.

Iz SDP-a je Bandić isključen 2009. godine, kada se kandidirao na predsjedničkim izborima kao nezavisni kandidat, na kojima je u drugom krugu izgubio od SDP-ovog Ive Josipovića.



Za Milanovića je od ‘najboljeg’ postao ‘najgori’ pa je sredinom svibnja 2013. godine, komentirajući izborni poraz SDP-ovog kandidata Rajka Ostojića od Bandića.

Tada s pozicije premijera, Milanović je poručio: ‘Platili smo cijenu izbacivanja Bandića i neka smo. To je jedna klijentelistička ekipa koja grad ne vodi ni približno na europski način, a ako građani to ne prepoznaju, neka izaberu koga hoće. Ljudi imaju pravo birati i najgore’.

Bandić je Milanovića tužio zbog te izjave jer je njegovo vođenje Zagreba nazvao klijentelističkim i koruptivnim. Tužbu je povukao 2016. godine.

Komentari