Milanović: Došla maca na vratanca. I Yutel je nastradao. Non-stop se netko tko je povezan uz HDZ i Plenkovića hapsi

Predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović sudjelovao je na predstavljanju monografije Specijalne jedinice policije ‘GROM Policijske uprave Karlovac u Domovinskom ratu 1991.-1995. 

“Došla maca na vratanca. I Yutel je nastradao, vidim. Naravno, nakon izbora, da ne bi USKOK i DORH svoj posao radili nakon izbora. Ove koji su uhićeni krivnju treba dokazati, ali to su sve ljudi koji su bili dio kruga pokojnog gradonačelnika Milana Bandića kojemu je HDZ pružao bratsku pomoć”, rekao je Milanović o uhićenjima.

Na pitanje kako misli da bi nakon uhićenja glavnog ravnatelja HRT-a, Kazimira Bačića, javni servis trebao funkcionirati.

“Treba ukinuti informativno-politički program. Treba zadržati gospodarski, ali dnevno-stranački program, kao oblik servisa treba. Ima neovisnih medija, ima svega. Potreba za javnim servisom u smislu dnevne politike Yutela, što je ova televizija, nema. Nisam za ukidanje pretplate, jer nitko neće raditi dio programa koji rade oni”, rekao je, dodavši da se radi o, primjerice, obrazovnom programu, koji se ne može očekivati od privatnih medija.



Nada se da su drugi aspekti poslovanja HRT-a u skladu s moralom.

“Neovisnost mora postojati, a dok je država, Vlada, premijer i Sabor vlasnici, ti nisi neovisan. Zato treba ukloniti dnevnu politiku iz programa. Non-stop se netko tko je povezan uz HDZ i Plenkovića hapsi. To je upravljački talent. Kako te ljude biraš, ne znam”.

Upitan mogu li se očekivati nova uhićenja, rekao je da mogu, prenosi N1.

Komentari