Milanović: Đakić nije general, on je propalica

Zoran Milanović Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je u Sinju na svečanom otkrivanju portretnog spomenika akademskom kiparu Anti Župiću. Osvrnuo se na dolazak generala u Knin. 

“Tko je najavio bojkot? Nije Rojs… Đakić nije general, on je propalica. Ovo drugi su generali i veliki zapovjednici. Neki su dovedeni u nezgodnu situaciju jer im je poziv došao zadnji dan, a to je odgovornost ministarstva. Sljedeće godine neće biti. To ću sljedeće godine organizirati na svoj način”, rekao je Milanović.

Dodao je da će se sljedeći put pobrinuti da budu obaviješteni barem dva tjedna prije.

Osvrnuo se i na izbor predsjednika Vrhovnog suda i potvrdio da je Radovan Dobronić njegov kandidat.



“Dogovorili smo se da se javi na natječaj. Oni koji su minirali i obesčastili jednu kandidatkinju, sad je ovo muškarac, sudac je, relativno poznat sudac, nije moj prijatelj, ali sam pratio njegov rad. Sad je na ekipi da kažu hoće ili neće, pa da vidimo tko je sljedeći. Ne oni koji se nameću. Nitko mi se neće nametati, to neću dopustiti”.

Osvrnuo se i na to što se protiv Dobronića vodi stegovni postupak, ističući da to neće promijeniti njegovo mišljenje.

“Zanimljivo koliko se ljudi koji se prostituiraju po medijima nisu nikada disciplinski ili stegovno opemnuti, ali akon radiš najkompleksnije predmete iskopat će ti oči jer nisi riješio dovoljno ovršnih predmeta”.

Milanović je kazao da o novom kandidatu nije razgovarao s predsjednikom Vlade.

“Je li se javilo još nekoliko ljudi? Nek’ se javi, neću ih predložiti. Ja ću predložiti prema svojim kriterijima”, dodao je.

Komentari