Milanović čestitao Božić po julijanskom kalendaru i pozvao na solidarnost: Mir Božji, Hristos se rodi!

N1

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u srijedu je čestitao Božić svim građanima koji ga slave prema julijanskom kalendaru te pozvao na solidarnost prema ljudima stradalima u katastrofalnom potresu.

“Svim građankama i građanima Republike Hrvatske koji najradosniji kršćanski blagdan slave prema julijanskom kalendaru želim sretan Božić. Taj veliki blagdan, koji vjernike poziva na obiteljsko okupljanje i bliskost s bližnjima, svi ove godine dočekuju u teškim vremenima, a najteže je našim sugrađanima u potresom pogođenim mjestima i gradovima na Baniji”, napisao je Milanović.

“Svima njima koji radost Božića ne mogu dočekati u svojim domovima i sa svojim obiteljima pružimo nesebično ruku dobrote, dajmo nadu i potvrdimo ljubav prema svakom čovjeku kao najvažniju poruku Božića. Neka i ovaj blagdan bude još jedna prilika da pokažemo iskrenu solidarnost s našim ljudima u nesreći koja će kod njih pobuditi optimizam i vjeru da dolaze mirnija i sigurnija vremena”, poručio je.

Milanović je istaknuo da su nam tolerancija i međusobno razumijevanje sada najpotrebniji.“Humanost i veliko srce koje Hrvatska pokazuje u najtežim trenucima daje vjeru kako ćemo svi skupa znati složno i odgovorno graditi dobro društvo koje će sutra biti na ponos svih hrvatskih građanki i građana”, naglasio je hrvatski predsjednik i još jednom poželio sretan Božić svim pravoslavnim vjernicima.

“Uz tradicionalni pozdrav – Mir Božji, Hristos se rodi! – svim pravoslavnim vjernicima još jednom želim sretan Božić”, stoji u čestitki.

Komentari