Milanović: Blokada oko imenovanja veleposlanika morat će se riješiti pola-pola

Screenshot

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je u ponedjeljak da će se blokada oko imenovanja veleposlanika riješiti pola – pola, “kako je uvijek bilo i kako kaže na kraju krajeva hrvatski ustav”.

“Morat će na kraju biti kako je uvijek bilo i kako kaže na kraju krajeva hrvatski ustav: pola-pola. Ne dvije države, već pola-pola. Ne može biti sve HDZ, ova druga polovica neće biti SDP. Vjerojatno će biti dosta ljudi iz službe koji rade u ministarstvu koji nisu stranački”, rekao je Milanović.

Dodao je da to neće određivati on, već njegovi suradnici. “Ja se time uopće ne mislim baviti. Meni je puno važnija ova škola, nego tko će biti veleposlanik Hrvatske negdje”, rekao je hrvatski predsjednik novinarima u Koprivnici.

Pantovčak i Banski dvori ne mogu se dogovoriti oko imenovanja veleposlanika i generalnih konzula na nove mandate. Radi se o 19 veleposlanika i šest generalnih konzula kojima istječu mandati.



Na pitanje zašto još nema dogovora, Milanović je rekao da je to pitanje “prije svega” za premijera Andreja Plenkovića.

“Njegov ministar trebao je doći gore kod Orsata Miljenića, ali se prepao pa je u prisustvu stranog ministra vanjskih poslova govorio, što god on mislio o meni, to se ne govori pred stranim ministrima”, rekao je Milanović.

Komentari