Milanović: ‘Besposlen pop i jariće krsti’, na provokaciju ne treba reagirati

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je da svi Srbi u svijetu 15. srpnja izvjese srpske zastave na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. To je, u svom prepoznatljivom stilu, komentirao i hrvatski predsjednik Zoran Milanović. Odgovorio je starom poslovicom “Besposlen pop i jariće krsti”.

“Stvarno ne mogu vjerovati da u Srbiji nemaju važnijeg i pametnijeg posla, poput ekonomskog razvoja države u kojem Srbija zaostaje, a Hrvatska ne napreduje kako bi trebala”, rekao je Milanović.

Dodao je kako na tu provokaciju ne treba reagirati.

“Na to se očekuje valjda da svatko od nas reagira nekakvom svojom ekvivalentnom mjerom, i onda imamo nešto na čemu Vučić živi već 20-30 godina”, istaknuo je.



“Kao relativno mlad čovjek puno je još godina pred njim, smišlja šta će raditi, pa onda smišlja ovakve zabavne sitnice. Jednom riječju, bez veze”, naglasio je Milanović.

Osvrnuo se i na Srbe u Hrvatskoj te rekao “neka ljudi sami procijene koji su pravi motivi tog poziva”.

“Tako se ne gradi jedna jaka, utjecajna i moćna država”, istaknuo je hrvatski predsjednik.

Na upit smatra li posjet patrijarha Porfirija Jasenovcu provokacijom rekao je da “ne zna što bi na to rekao i dodao kako je on s njim imao dobar odnos”.

Spomenuo je kako je Kolinda Grabar Kitarović dok je bila predsjednica, od Porfirija koji je tada bio metropolit zagrebačko-ljubljanski, dobila na poklon repliku ikone koju je stavila na zid.

Dodao je kako je ta replika još uvijek na zidu i da ju “on nije micao te kako se nada da je neće ni morati micati”.

 

Komentari