Milanka Opačić o spornoj kući u Zagrebu: Riječ je o administrativnoj pogrešci

Goran Mehkek / CROPIX

Saborska zastupnica i članica Bandićevog zastupničkog kluba Milanka Opačić u imovinskoj kartici navela je da joj kuća s okućnicom od 134 kvadrata u zagrebačkoj Dubravi vrijedi 200.000 kuna. Opačić je do nekretnine došla uz pomoć kredita.

To bi značilo da jedan četvorni metar kuće vrijedi oko 1500 kuna, nekih 200 eura.Usporedbe radi, preračunato u eure, riječ je o iznosu od 26.844 eura. Kvadrat stana u Zagrebu varira ovisno o dijelu grada, ali teško je naći išta ispod 1500 eura po kvadratu. Okvirno bi se moglo kazati da je kvadrat stana u Zagrebu oko 2000 eura. Milanka Opačić je, dakle, cijelu kuću procijenila na niti 27.000 eura. Spornu situaciju komentirala je i Milanka Opačić.

‘Administrativna pogreška’

Prema onome što je rekla Opačić, riječ je o administrativnoj pogrešci.

“Evo, cijeli dan pokušavam izvući papire koje sam predala Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa. U svim imovinskim karticama koje sam predala od 2011. do 2016. godine jasno piše da je vrijednost kuće 300 tisuća eura. I to jest objektivna vrijednost te kuće, oko 2 milijuna kuna. Ne znam kako se ovo dogodilo, ali nastojat ću što prije ispraviti pogrešku”, kaže Milanka Opačić. Opačić je ranije za 24 sata rekla da je vjerojatno kod upisa u imovinsku karticu izostavljena jedna nula.



Dodaje kako je građevinsko zemljište kupila 2000. godine, a građevinsku dozvolu je ishodila 2001. Nije se mogla sjetiti kada je točno kuća završena, ali sigurna je da kuća ima uporabnu dozvolu te da stvarna površina odgovara onoj prijavljenoj u imovinskoj kartici. Sve s kućom je u redu osim pogrešno prikazane vrijednosti u imovinskoj kartici, koja bi uskoro trebala biti ispravljena, piše Telegram.

Milanka Opačić tvrdi da joj kuća s okućnicom u Zagrebu vrijedi 200.000 kuna

Komentari