Milan Bandić: Povući ćemo sve amandmane na GUP

N1

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kazao je kako će povući sve amandmane na GUP, javlja N1.

“Ja ću predložiti da se svi amandmani povuku. Moja želja nije bila da se ide amandmanima. To je bila želja HDZ-a. Piše sve u oglasu ‘istina je’ kojeg ste danas dobili. Što se mene tiče treba povući sve amandmane i ministar aktualni treba donijeti pravilnik koji je trebala donijeti ministrica aktualna iz 2014., a nije u roku 90 dana i mi ne bismo imali problema. Što se tiče Bandića, povući sve amandmane, usvojiti GUP bez amandmana, ispoštovana je procedura, dobivene su suglasnosti, ići odmah na izmjene i dopune i tražiti od Ministarstva da donese pravilnik. Moj prijedlog je da povučemo sve amandmane”, rekao je Bandić

Upitan hoće li HDZ pristati na to, Bandić je kazao: “Nije pitanje hoće li pristati, to je pošteno i korektno. Jedino normalno. Moja ideja nije bila da se ide s amandmanima. Nije trebalo uopće ići s amandmanima, trebalo je usvojiti GUP koji je ispoštivana procedura, a onda ići na Ministarstvo koje je trebalo donijeti pravilnik, a prijašnja ministrica isto nije donijela pravilnik, a trebala ga je donijeti 2014”.

Naime, predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić izjavio kako su na sjednici šireg Predsjedništva raspravljali o zagrebačkom GUP-u te odlučili da neće podržati niti jedan amandman koji se odnosi na prenamjenu zelenih u građevinske površine koji nije bio predmetom javne rasprave.



Mikulić: HDZ će biti protiv 25 Bandićevih amandmana koji govore o prenamjeni zelenih površina

Podsjećamo, na sjednici zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak HDZ je podnio 15 amandmana, a Stranka rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić 71 amandman. Na sjednici su prihvaćeni svi amandmani, a o njima se trebalo glasovati u ponedjeljak.

Komentari