Milan Bandić kriv za poraz Kolinde Grabar-Kitarović u Zagrebu?

Zoran Milanović je u Zagrebu osvojio čak 74.000 glasova više od Kolinde Grabar Kitarović koja je imala svesrdnu pomoć Bandića. I to govori o padu njegove moći jer ako što nije želio je Milanović na Pantovčaku.

U prvom krugu predsjedničkih izbora, tada još aktualna predsjednica je u metropoli dobila tek 74.000 glasova i zauzela treće mjesto, iza Milanovića i Miroslava Škore. U drugom krugu je osvojila skoro 154.000 glasova, a Zoran Milanović skoro 228.000 glasova. Dakle, u cijeloj Hrvatskoj je Milanović pobijedio sa razlikom od 106.000 glasova, a od toga samo na Zagreb otpada 74.000. A nije da Kolindu Zagreb nije volio. Protiv Josipovića je osvojila u drugom krugu preko 200.000 glasova.

Ali tada je Milan Bandić pomagao tajno, iz sjene, bez javnog izražavanja potpore. U zadnjih par mjeseci, građani sve više pokazuju nezadovoljstvo zagrebačkim gradonačelnikom. Čak i kada je prije pet godina završio u zatvoru i optužen je za niz ozbiljnih malverzacija, imao je ljude koji su ga podržavali: organizirali skupljanje potpisa da ga se oslobodi, organizirali prosvjede potpore. Sada mu se na Trgu bana Jelačića dižu transparenti protiv njega.

Milan Bandić ima HDZ u šaci jer o njemu ovisi Plenkovićeva Vlada, a zato ga oni podržavaju u Zagrebu. Međutim, ono što je očito izgubio je dovoljna potpora građana. I to su oba kruga ovih izbora pokazali. Jer u Zagrebu je glas za Kolindu Grabar Kitarović bio i glas za Milana Bandića, pišu 24 sata.



Komentari