Mihalinec: Premijeru, prestanite se baviti teorijama urote, ovo je bolja Hrvatska

N1

Članovi sindikata obrazovanja u ponedjeljak ujutro se okupljaju na Trgu Republike Hrvatske, odakle će u 11 sati krenuti na Trg ban Jelačića na veliki prosvjed kojim traže povećanje koeficijenata složenosti poslova za 6,11 posto.

Na velikom prosvjedu zaposlenih u školama na Trgu Bana Josipa Jelačića govorio je i čelnik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec.

“S nama su ovdje i građani koji nas podupiru i velika im hvala što su nas došli podržati. Prvu pobjedu smo odnijeli, vratili smo svoje dostojanstvo sami! Ne može nas više nitko poniziti, ma što da o nama govorio, jer mi smo učitelji! Ponosni što smo učitelji!”, rekao je Mihalinec.

Veliki prosvjed učitelja u Zagrebu: Tisuće ljudi na Trgu bana Jelačića



“Jednog dana ćemo postići dogovor s Vladom o plaćama. Jednog dana. Smanjit ćemo zaostajanje plaćama, vratit ćemo se i u učionice, nastavit ćemo raditi svoj posao, ali posao u kojem osjećaj ponosa nijednog trenutka više neće izaći iz nikog od nas, nikada više u ovoj zemlji ne smije biti učitelja koji će pognuti glavu pred drugima koji ga sramote!”, poručio je Mihalinec.

Ponosno možemo svakom pogledati u oči, jer mi smo oni koji radimo na budućnosti, mi smo oni koji kreiramo budućnost Hrvatske. Nisu to političari, oni su kočničari!, rekao je.

Tražimo zaštitu od nasilja

“Ovoliko koliko nas ima, ova potpora koju imamo od cijele Hrvatske snažan su zamašnjak da ne tražimo samo novac, jer nije u šoldima sve, tražimo žurne promjene u zaštiti dostojanstva nastavnika, u zaštiti od svakog oblika nasilja, od bilo koga od koga ono dolazi. Tražimo jaču, bolju, konkretniju podršku i pomoć ministarstva i agencija u provedbi ove reforme. Bez nas te reforme nema!”, poručio je.

“Tražimo i poboljšanje uvjeta rada u svim školama, a ne da pokazuju škole europskim promatračima, u koje su uložili silne novce. Neka konačno radimo u jednoj smjeni, bez krovova koji prokišnjavaju, neka konačno možemo raditi svoj posao koji volimo i zbog kojeg smo postali učitelji! Te promjene tražimo odmah, obrazovanje i odgoj nemaju vremena čekati da se političari dogovore i s ovog trga im poručujemo – promjene odmah!”, rekao je Mihalinec.

‘Premijeru, prestanite se baviti teorijama urote’

“Poruka predsjedniku Vlade, prestanite se baviti teorijama zavjere i pitati tko stoji iza nas, iza nas stoje učitelji, naši članovi. Danas možemo reći iza nas stoji Hrvatska!”, poručio je Mihalinec.

“Premijeru, pitate se zašto smo baš danas ovdje. Pa vi ste to htjeli! Trebali smo to riješiti u svibnju. Vi ste, premijeru, razlog zašto smo danas ovdje. Za ovo mrcvarenje dva mjeseca učitelja, profesora, roditelja, vi ste odgovorni! Premijeru, vi ste odgovorni što učenici nisu u klupama! Vi ste, premijeru, odgovorni što su učitelji na ulici! Hrvatska mora bolje! Hrvatska zna bolje! Jer učitelji znaju kakva može biti bolja Hrvatska!”, rekao je Mihalinec.

“Na kraju, zahvaljujem svima osim učiteljima i zaposlenima u odgoju i obrazovanju koji su došli ovdje, zahvaljujem svima koji nas podupiru, a nisu mogli doći ovdje, na svojim su radnim mjestima! Ovo što danas mi vidimo ovdje, svatko neka se okrene oko sebe, ovo je bolja Hrvatska!”, riječi su Mihalineca koje je prenio N1.

Komentari