MHB: Laž je da je ministar Medved napravio skandal navodnim pozivanjem ministra Božinovića i naložio da se policajci s GP Županja disciplinski kazne

Tomislav Kristo / CROPIX

Ministarstvo hrvatskih branitelja izdalo je priopćenje povodom propusta na granici zbog kojeg je ministar Tomo Medved kao štićena osoba morao čekati u koloni.

– Laž je da je ministar Medved napravio skandal navodnim pozivanjem ministra Božinovića i naložio da se policajci s GP Županja disciplinski kazne. Poziv na ovu temu se nije dogodio, niti je ministar tražio bilo kakve sankcije, priopćilo je Ministarstvo hrvatskih branitelja.

MHB je izvijestio kako je zbog saznanja da Medved nije prošao granicu prema standardnoj proceduri uputilo dopis Upravi za granicu Ravnateljstva policije i zatražilo informaciju jesu li zaprimili najavu o putovanju. Ministarstvo ističe da je Uprava za granicu odgovorila kako je najava zaprimljena i upućena na GP Županja te da voditelj smjene na graničnom prijelazu nije postupio po najavi.

– Sa svim daljnjim radnjama i provjerama od strane MUP-a i Uprave za granicu, MHB ni ministar Medved nisu bili upoznati niti je navedeno u našoj nadležnosti. Ministar Medved nema osobno osiguranje, nikada nije imao niti tražio bilo kakav povlašteni status, a svojim primjerom pokazuje da nije iznad drugih, što je bio slučaj i prilikom prelaska preko GP Županja, priopćilo je Ministarstvo.



Komentari