METEOALARM I DALJE NA SNAZI Još je uvijek postoji opasnost od bujica i poplava, no slijedi smirivanje vremena

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL/ilustracija

Nakon obilnih kiša koje su zahvatile Hrvatsku potkraj proteklog tjedna i za vikend, novi tjedan donosi postupnu stabilizaciju. U ponedjeljak, a ponegdje u utorak, ponegdje će biti pljuskova, a obilnijih u Slavoniji, Baranji i Srijemu. Mjestimice će na Jadranu puhati jaka bura s olujnim udarima, prognoza je meteorologa HRT-a.

Sudeći prema prognozi, od utorka možemo biti optimističniji jer nas čeka pretežno suho i sunčano vrijeme. Naime, jačanjem ogranka anticiklona sa zapada, ulazimo u razdoblje stabilnijeg vremena.

Na Jadranu će biti slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. U mjestima uz more jutra će i dalje biti topla, a dani vrući, no s druge strane, na kopnu će biti svježa jutra, a dani uglavnom ugodno topli, samo rijetko vrući.

Po visini iznad naših krajeva i dalje kruži vlažan i nestabilan zrak, iako visinska ciklona postupno slabi. U ponedjeljak još može biti lokalno obilnijih pljuskova, prije svega u gorju i Slavoniji, osobito njezinim zapadnim predjelima, oko sredine dana i poslijepodne.



Treba naglasiti kako i dalje postoji opasnost od bujičnih i urbanih pluvijalnih poplava, upozoravaju iz DHMZ-a.

Meteoalarm i dalje uključen

Meteoalarm je i dalje uključen za veći dio zemlje, doj u Slavoniji je na snazi narančasto upozorenje, što znači kako je vrijeme i dalje opasno.

meteoalarm

 

 

Komentari