Mesić: Predsjednica je estradizirala funkciju predsjednika, Milanović će biti umjeren

Marko Todorov / CROPIX

Bivši predsjednik Stipe Mesić komentirao je mandat predsjednice na odlasku, Kolinde Grabar Kitarović, kao i što očekuje od izabranog predsjednika, Zorana Milanovića.

Mesić je istaknuo da smatra da je dobra Milanovićeva odluka da inauguracija bude u Uredu predsjednika, a ne na Markovu trgu, kao dosad.

“Mislim da je ovo dobro, da na taj način pozicionira Hrvatsku kao zemlju koja normalno obavlja promjenu na čelu države i stvari idu dalje”, rekao je Mesić.

Mesić je otkrio i što očekuje od Milanovića.



“On je naslijedio sada gospođu Kolindu Grabar Kitarović, doduše, na jedan interesantan način, jer je predsjednica za razliku i od Josipovića i mene više estradizirala tu funkciju. Ona je uvela nešto što ne znam da ima negdje na svijetu, da se izmješta predsjednički ured pa ide po županijama uz svu pompu, uz vojsku, uz glazbu, uz folklorne igre i tako dalje. Mislim da će on biti u tom smislu vrlo umjeren, on je ozbiljan čovjek i ozbiljno shvaća tu funkciju”, rekao je Mesić.

Što se tiče Milanovićeve izjave da želi biti predsjednik svih građana, Mesić se s time slaže.

“On je otprilike rekao ono što sam i ja rekao, samo na jedan drugi način, ja sam rekao da ću biti predsjednik građanin, bit ću kao i svi drugi i sve druge ću prihvaćati tako, a on je tu bio još izraženiji, rekao je da su svi građani ravnopravni, bit će predsjednik svih građana Hrvatske. Mislim da je dobro postupio”, rekao je Mesić, a piše N1.

Komentari