Mesić o svojim posjetima Klubu u Slovenskoj: Prvi put sam jeo jelenski gulaš, drugi put odojka

Srdjan Vrancic / CROPIX

“Korupcija je ugrađena u sustav. Gdje god se okreneš je korupcija”, ustvrdio je u emisiji Briefing bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić dodavši kako je sve počelo kod pretvorbe društvenog vlasništva u privatno jer je izabran je krivi model.

Na pitanje ima li političke volje za obračun s korupcijom, Mesić tvrdi da – nema.

“Dragana Kovačevića sam znao iz političkih krugova. Bio je predsjednik gradske organizacije HNS-a. Obično smo razgovarali o gradskim i političkim problemima, ali nikad o njegovim komercijalnim potezima. Dvaput sam bio u klubu u Slovenskoj. Prvo što sam pitao kada sam došao je – čije je to? Rekli su mi da je od nekoliko firmi. Pozvali su me na jelenski gulaš. Došao sam, pojeo gulaš i otišao. Drugi put sam bio na odojku. Došao sam zbog onoga zašto sam pozvan – da ručam. Smatrao sam da sam pozvan kao prijatelj. Sa mnom su bili i moji policajci. Pretpostavio sam da onaj tko te zove i plaća račun. Mislio sam da tu dolaze poslovni ljudi. Ina je nekad imala takav jedan klub gdje bi nakon sklopljenog posla došli poslovni ljudi”, otkriva Mesić dodajući kako za vrijeme njegovog posjeta u Slovenskoj nije bilo hostesa ni kartanja.

A na pitanje treba li se Zoran Milanović sa svima javno obračunavati kao što to čini u zadnje vrijeme odgovara:



“Ja sam bio predsjednik, Ivo Sanader premijer, Luka Bebić predsjednik Sabora. Dakle bili smo iz različitih političkih opcija, a jednom mjesečno bismo se sastajali jer smo htjeli da se osobno ne sukobljavamo oko nekih dilema. Svaki put bi ručak bio kod jednog od nas trojice. Treba čuvati dignitet funkcije. Ne treba na svaku kritiku odgovarati”, rekao je Stjepan Mesić za Briefing Jutarnjeg lista.

Komentari