Mesić je počasni predsjednik instituta čiji šef napada Milanovića, a ovo su im sponzori

Srdjan Vrancic / CROPIX

Ravnatelj Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije Zijad Bećirović na N1 televiziji je rekao da su hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića na vlast doveli Rusija i albanska mafija.

“Hrvati su povezani vrlo dobro s Rusima, u nekim segmentima bolje nego Srbija. Samo to znaju prikrivati. Oni moraju opravdati te usluge. Rusi su sudjelovali u Milanovićevom dolasku na vlast, a i sama albanska mafija. Mi smo to rekli i u analizi. Predsjednik nije reagirao. Mi bismo voljeli da reagira pa da mu kažemo kako ga je albanska mafija dovela na vlast”, rekao je Bećirović.

OVDJE možete vidjeti opširnije o tomu kakve je još optužbe o Milanoviću iznio Bećirović.

Zanimljivo je da je počasni predsjednik ovog instituta bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić, a među sponzorima instituta, o čemu stoji i na njihovim stranicama, nalazi se i Pošta Slovenije, tvrtka u 100-postotnom vlasništvu države Slovenije.



Što je uopće IFIMES
“Međunarodni institut IFIMES posebno je usmjeren na područja međunarodne (vanjske) politike i privrede, međunarodnih odnosa, savjetovanja vladama, državnim institucijama, preduzećima, pojedinacima i dr. IFIMES je specijaliziran za rješavanje složenih situacija na Balkanu, kao i na Bliskom Istoku i Sjevernoj Africi (MENA). Prikuplja materijale, informacije i podatke o ključnim kriznim žarištima u svijetu te vrši analizu prikupljenih činjenica istražujući međusobne odnose između učesnika sa ciljem da doprinese širenju znanja o potrebi globalnog uređenja svijeta i rješavanju postojećih konflikata kao i na preventivnom djelovanju na izbjegavanju mogućih konflikata na globalnom nivou. Međunarodni institut IFIMES ima poseban savjetodavni status pri Ekonomskom socijalnom vijeću ECOSOC/UN od 2018. godine i također je izdavač međunarodnog naučnog časopisa European Perspectives”, stoji, među ostalim, na njihovim stranicama.

Kratkom analizom i uvidom u online izdanje spomenutog instituta može se vidjeti da su teme koje ovaj institut obrađuje uglavnom one koje u političkom i politološkom smislu na ruku idu bošnjačkoj politici u BiH.

Sami možete zaključiti koliko je smisleno da je počasni predsjednik takvog instituta čovjek koji je bio predsjednik Republike Hrvatske o kojemu, btw, Milanović i danas ima dobro mišljenje.

Lobi albanske mafije ili spin?
“Mi smo prijatelji i često razgovaramo. Oko BiH se uglavnom ne slažemo”, rekao je nedavno u Mostaru o Stipi Mesiću Zoran Milanović.

Podsjetimo, Mesić je bio predsjednik Republike Hrvatske od 2000. do 2010. godine. Tijekom svog mandata je isporučivao arhive u Haag, pričao viceve o Hercegovcima i radio na postupnom urušavanju hrvatskog političkog subjektiviteta u BiH, donosi  Bild.ba.

Upravo se za njega pričalo da se na vlast uspeo zahvaljujući albanskoj mafiji. Teza je to koja zvuči pomalo SF, ali je znakovito da sada za istu stvar Bećirović optužuje upravo – Milanovića.

 

Komentari