Medved: Što se tiče daljnje koalicije s HNS-om, ostavimo to pitanje nakon izbora

Goran Mehkek / CROPIX

Ministar hrvatskih branitelja, Tomo Medved, gostovao je u Točki na tjedan i komentirao, između ostaloga, koalicijski potencijal HDZ-a na parlamentarnim izborima.

Andrej Plenković svojom širinom i svojim viđenjem Hrvatske demokratske zajednice tamo gdje ju je ostavio predsjednik Tuđman, to moramo naglasiti, je otvoren i neću kalkulirati ni za gospodina Škoru ni za bilo koju drugu političku opciju. Idemo korak po korak, sačekajmo parlamentarne izbore, a potom ćemo razmatrati”, rekao je Medved.

“Ja osobno ne bih imao ništa protiv ukoliko gospodin Škoro u konačnici registrira stranku, natječe se na izborima, osvoji mandate, ali to su sve hipotetske stvari”, rekao je Medved.

“Što se tiče HNS-a, tu moramo se vratiti u okolnosti na koji način je HNS ušao u Vladu. Nemojmo zanemariti činjenicu kako je to bilo složeno vrijeme za Hrvatsku, poglavito u svjetlu svih onih pitanja vezanih uz Agrokor i aktivnosti koje je Vlada iznijela kao teret. HNS je ušao tada u Vladu. S HNS-ovim ministrima korektno surađujemo na projektima, a što se tiče daljnje koalicije, ostavimo i to pitanje nakon parlamentarnih izbora”, rekao je Medved, a piše N1.



Komentari