Medved: Prvenstveno smo usmjereni prema sprječavanju radikalizacije i govora mržnje u društvu

Bozidar Vukicevic / CROPIX

Tomo Medved, ministar branitelja i potpredsjednik Vlade, dao je izjavu medijima nakon sjednice Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti koja je sazvana povodom zaključka Vlade RH o sprječavanju radikalizacije u društvu.

Na osnovu zaključaka po pitanju pojavnosti u društvu, uputili su Vladi zaključke za sustav domovinske sigurnosti, rekao je Medved, “u kojima smo kroz tri osnovna područja predložili niz mjera”.

Dodao je da vjeruje da će iz toga proizaći nekoliko važnih rješenja, među kojima i kako se nositi s izazovima u društvu.

“Prvenstveno smo bili usmjereni prema sprječavanju radikalizacije i govora mržnje u društvu”, rekao je Tomo Medved.Na web stranici Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost navedeno je kako je današnja sjednica “sazvana povodom zaključka Vlade RH o sprječavanju radikalizacije u društvu, te su kroz izlaganja relevantnih resora prezentirane analize postojećeg stanja iz različitih područja nadležnosti.

Usvojen je niz mjera za sveobuhvatan, sustavan i učinkovit pristup sprječavanju radikalizacije o kojima će Koordinacija za sustav domovinske sigurnosti izvijestiti Vladu RH, te će s mjerama biti upoznato i Vijeće za nacionalnu sigurnost”.

Komentari