Medved: Odbijam sve teze koje se tiču onemogućavanja postupaka svih kandidata da prikupe potpise

N1

Ministar branitelja Tomo Medved u Saboru je rekao kako ne vidi nikakav oblik straha među članstvom, kada je u pitanju prikupljanje potpisa za kandidate na unutarstranačkim izborima u HDZ-u, te da svatko ima pravo i mogućnost dati potpis kome želi.

“Prikupljanje potpisa za unutarstranačke izbore protiče onako kako je propisano statutom i svim aktima koji su javnosti bili dostupni prilikom raspisivanja izbora. Često sam nazočan na terenu i vidim da se procedura odvija onako kako je poredviđeno statutom”, rekao je Tomo Medved.

Na pitanje ima li poveznice između slučaja prokazivanja glavnog državnog odvjetnika u odlasku Dražena Jelenića kao masona s unutarstranačkim izborima u HDZ-u, Medved je takvu insinuaciju odbio.

“Ni na koji način ne dovodim u vezu sve oko Jelenića i unutarstranačkih izbora. Odbijam sve teze koje se tiču onemogućavanja postupaka svih kandidata da prikupe potpise.



Pozivao sam i prije raspisivanja izbora sve članove koji imaju odgovarajući program da se kandidiraju. Očekujem nakon izbora da čestitamo pobjednicima i da osnaženi idemo na parlamentarne”, rekao je Medved, te dodao kako je Damir Krstičević priopćio da je tim Andreja Plenkovića prikupio puno više potpisa nego što je potrebno.

Na pitanje hoće li pozvati članstvo da svima daju potpise, rekao je kako strah među članstvom ne vidi, kao i da svi mogu dati potpis većem broju kandidata.

“Ne vidim nikakav oblik straha, svatko ima pravo i mogućnost dati potpis kome želi. Jedan član može dati potpis za više kandidata, a vjerujem da će članstvo prepoznati najbolje kandidate”, rekao je Medved, piše N1.

Komentari