Medved o svojem tajniku: Sučić je odgovoran čovjek i sam je napisao svoju ostavku

Screenshot

Ministar branitelja Tomo Medved komentirao je ostavku državnog tajnika u Ministarstvu branitelja Stjepana Sučića.

“Nakon ovog što se dogodilo u Vukovaru s petka na subotu, neprimjerenog ponašanja državnog tajnika Stjepana Sučića, s kojim je bio i ravnatelj Memorijalnog centra Domovinskog rata Krunoslav Šeremet, svjestan svoje odgovornosti kao državni dužnosnik, Sučić je danas podnio neopozivu ostavku “, rekao je Tomo Medved te dodao da se ispričao za svoje postupanje “koje je bilo neodgovorno”.

“Jasno želim kazati da Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja nastavlja odgovorno raditi na pronalasku svih nestalih osoba i želim se zahvaliti dosadašnjem državnom tajniku Sučiću koji je dao iznimno veliki doprinos u izgradnji sustava”, kazao je Medved.

“Sučić je uspostavio odgovarajući odnos povjerenja s obiteljima koji traže svoje najmilije”, rekao je Medved u izjavi. Kazao je da je Šeremeta imenovalo Upravno vijeće Memorijalnog centra i ono će odlučivati o njegovom statusu.



Medved nije konkretno odgovorio na pitanje tko će naslijediti državnog tajnika Sučića. “Što se tiče imenovanja, to je proces koji će uslijediti”, kazao je. Odgovorio je na pitanje je li ga Sučić zvao dok je bio pritvoren i komentirao informacije da se pokušao pozvati na ministra kako bi bio pušten na slobodu.

“Želim opovrgnuti čitav niz netočnih informacija koje su bile u javnom prostoru. Prvu informaciju o ovom činu sam dobio u subotu oko 12 sati od ministra unutarnjih poslova. Nisam imao saznanje što se tamo dogodilo te večeri. Samim time apsolutno opovrgavam bilo kakve teze o nekakvom utjecaju ili pozivanju bilo koga. U konačnici, to je i policija dala u svome iskazu”, rekao je Medved.

“Ja sam u subotu poslijepodne nakon primanja prvih informacija i kontakta sa Sučićem dao vrlo jasnu osudu tog čina, ali sam i pozvao da pričekamo da se okonča istražni postupak glede tog postupanja”, kazao je Medved i dodao da su potom uslijedile prekršajne prijave protiv Sučića i Šeremeta.

“Kao državni dužnosnik Stjepan Sučić odgovorno se odnoseći podnosi neopozivu ostavku”, kazao je Medved u izjavi te dodao da još čekaju detaljan opis od policije što se točno dogodilo pa će se raspravljati o Šeremetu.

“Sučić je odgovoran čovjek i sam je napisao svoju ostavku”, kazao je Medved i dodao da poruka koja je poslana činom Sučića u Vukovaru nije dobra. “Osuđujem je i pozivam sve da se pridržavamo svih zakona”, rekao je.

Rekao je i da je o događaju izvijestio premijera Andreja Plenkovića i da je on, kao i svi drugi članovi Vlade, osudio čin Stjepana Sučića.

PRETEKAO VLADU Državni tajnik Sučić podnio je neopozivu ostavku: Ispričavam se hrvatskoj javnosti

Komentari