Medved: Ni interpelacija niti zahtjev za Ćorićevom smjenom neće proći, to je još jedan od pokušaja koji nije maštovito osmišljen

Twitter

Potpredsjednik vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je u petak da ni interpelacija o radu Vlade u vezi s vjetroelektranom Krš-Pađene niti zahtjev za opoziv ministra Tomislava Ćorića neće proći jer nemaju nikakve osnove.

“To je još jedan u nizu pokušaju kakvih smo se u proteklom mandatu nagledali. Neće proći jer nema nikakve osnove”, kazao je Tomo Medved nakon što mu je uručeno priznanja Veliko zlatno srce.

Od oporbe je, kaže, za očekivati da pokuša vršiti razne pritiske na Vladu. “To je još jedan od pokušaja koji nije maštovito osmišljen”.

“Kolega Ćorić radi svoj posao i jasno je komunicirao s javnosti. Vlada snažno nastavlja dalje provoditi svoje programe u interesu države”, poručio je ministar.

Medved je ocijenio da su prozivke predsjednika Republike Zorana Milanovića usmjerene prema premijeru Andreju Plenkoviću vezano za aferu Janaf i da je trebao znati da se provodi istraga protiv čelnika te tvrtke Dragana Kovačevića – “potpuno neosnovane”.

“Vlada ozbiljno i odgovorno radi svoj posao i podupire neovisnost tijela koja se bave progonom te neovisnost pravosudnih tijela. Nema nikakve osnove ili mogućnosti da bilo tko osim ljudi koji izravno sudjeluju u provedbi tih mjera zna za te mjere i daljnje korake i potpuno je neosnovano prozivati Vladu”, rekao je Medved.

Drži da ne postoji ne postoji niti jedan osnova za prozivanja Vlade. “Štoviše nestvarno je da se Vlada proziva jer poštuje pozitivne zakonske propise”, komentirao je.

Vezano za uhićenja dvojice muškaraca u Negoslavcima zbog sumnje u ratni zločin, ministar branitelja rekao je da su saznanja za to dobili “onog trenutka kada ih je dobila i hrvatska javnost”.

Očekuje da će i tijela progona i hrvatska policija profesionalno i odgovorno kao i dosad nastaviti svoj ozbiljan rad, a od pravosuđa očekuje da će na osnovu prikupljenih dokaza donijeti presude i da će te osobe u konačnici odgovarati za ona zlodjela koja su činili.

Vlada je donijela odluku da njezin član zadužen za nacionalnu sigurnost bude Medved umjesto dosadašnjeg člana Davora Božinovića, a ministar hrvatskih branitelja kaže da je ta odluka u skladu s njegovim ranijim imenovanjem za potpredsjednika hrvatske vlade zaduženim za domovinsku sigurnost.

“Ova jučerašnja odluka je u potpori toga, glede predsjedanja koordinacijom domovinske sigurnosti”, rekao je Medved dodavši da ta odluka jasno definira nadležnost potpredsjednika Vlade unutar redovitog funkcioniranja i predsjedanja koordinacijama.

Konkretno, znači obvezu sazivanja koordinacije svih sastavnica sustava domovinske sigurnosti kao i savjeta vezanih za rad sigurnosno-obavještajne zajednice, rekao je.

Komentari